WHO varmistanut sikainfluenssan 19 maassa

Varmojen sikainfluenssatapausten lukumäärä nousee edelleen potilaiden virustestien varmistaessa tartuntaepäilyjä. EU-maissa varmoja tartuntoja on 49, kertoo unionin tartuntatautivirasto. Italia ja Irlanti ilmoittivat ensimmäisistä varmoista tapauksista eilen.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan ympäri maailman on todettu yli 780 tartuntaa kaikkiaan 19 maassa. WHO:n tilastoa pidetään tieteellisesti luotettavimpana.

Eniten sairastuneita on Meksikossa. Siellä uuden virustyypin aiheuttamaan tautiin on sairastunut hieman yli 500 ihmistä, joista 19 on WHO:n mukaan kuollut. Meksikolaisviranomaisten mukaan kuolleita on noin sata. Sikainfluenssaepidemian huippu on jo ohitettu, uskoo Meksikon terveysministeri Jose Angel Cordova.

Sikainfluenssa voi levitä maailmanlaajuiseksi epidemiaksi eli pandemiaksi, vaikka tauti ei ole vielä levinnyt laajasti Amerikan mantereen ulkopuolelle, arvioi WHO raportissaan.

Yhdysvalloissa on suljettu satoja kouluja sikainfluenssatartuntojen takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Alkoholiveroa voidaan korottaa jo ensi vuodeksi – viime vuonna Virosta tuotiin aiempaa enemmän mietoja ja vähemmän vahvoja juomia

Alkoholiveroa voidaan korottaa jo ensi vuodeksi – viime vuonna Virosta tuotiin aiempaa enemmän mietoja ja vähemmän vahvoja juomia

Yön uutiskooste: Beirutin räjähdyksen uhriluku kasvaa ja poliisi käytti kyynelkaasua hallitusta vastustaviin mielenosoittajiin, Yhdysvalloissa eniten korkonakuolemia kuukausiin

Matkalla Jyväskylästä pohjoiseen? Nelostien liikenteeseen tulee ensi viikolla iso muutos

Ari Helmisen uutisanalyysi: Keskusta kaipaa johtajaa, joka osaa kasata joukot – "Meidän porukka on aika rikki ja olemme jakautuneet"

Vaajakoski-monumentti löytyi paloina rakennusjätteen seasta parkkipaikalta

Koronatestien määrä moninkertaistunut Keski-Suomessa – Jyväskylässä yhä neljän päivän jono

Viikonlopuksi luvataan hellettä, mutta Lappi viilenee sunnuntaina

Keljon Prisman myymälätilan hyllyssä syttyi tulipalo, henkilökunnan jäsenen poikkeuksellisen nopea toiminta esti palon leviämisen – "Siinä oli ainekset huomattavasti isompaan"

Viikonloppu vierähtää aurinkoisessa säässä – hellelukemia pitkin maata

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.