Wallin: Nettipokeri suomalaisten pelivalikoimaan

Suomalainen rahapeli on murroksessa. EU seuraa jäsenmaiden monopoleja tarkalla silmällä, mutta suomalaiset pitävät tiukasti kiinni nykyjärjestelmästä.

Järjestelmän säilyttämistä perustellaan sillä, että peliyhtiöiden tuloilla rahoitetaan tieteitä, taiteita, urheilua ja sosiaalisektoria.

Suomalaisia toimijoita pidetään myös ulkomaalaisia vastuullisempina.

- Hallitusohjelma velvoittaa siihen, että suomalainen rahapelijärjestelmä säilyy. Meidän on kuitenkin tehtävä tiettyjä muutoksia sen eteen. Arpajaislain uudistusta pohtiva työryhmä selvittää parhaillaan kaikkien rahapelien ikärajan nostamista 15:sta 18 vuoteen. Pohdiskeluun kuuluu myös henkilökohtaisten pelitunnusten käyttöönotto, kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) kertoo.

Wallinin mielestä myös nettipokerin pitäisi kuulua suomalaisten toimijoiden pelivalikoimaan, koska rahat menevät nyt sivu suun. Osa rahoista katoaa veroparatiiseihin.

- Nettipelaaminen on luonnollista kehitystä, koska sähköinen maailma on tehnyt pelaamisen rajattomaksi. Suomessa on jo kymmeniä tuhansia pelaajia, jotka varovaisen arvion mukaan käyttävät pelaamiseen reippaasti yli 100 miljoona euroa vuodessa.

» Lue lisää lauantain Keskisuomalaisesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.