Wallinheimo pyysi anteeksi homokommenttejaan

Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja ja kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on pyytänyt anteeksi aamuisia puheitaan Radio Novan haastattelussa. Wallinheimon homokommentit nostattivat myrskyn sosiaalisessa mediassa pian lähetyksen jälkeen.

– Valitsin sanani hölmösti ja haluan pyytää niitä anteeksi. Toivon, että jokainen - myös jääkiekkoilija - voisi olla vapaasti ja avoimesti oma itsensä ja juuri sellainen kuin on, Wallinheimo sanoo.

– Jääkiekkomaailma voi olla asenteiltaan kylmä ja kova. Toivon, että suvaitsevaisuus lisääntyisi pukukopeissa, ja tulen puhumaan kiekkopiireissä sen puolesta.

Wallinheimo kertoo olevansa kohusta harmissaan erityisesti sen takia, että hän on allekirjoittanut lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista ja puhunut myös seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

– Homous on urheilussa usein vielä tabu. Valitettavasti erityisesti kiekkopiireissä. Tabut eivät murru yhdessä yössä. Ymmärrän sen, että yksittäisen urheilijan kohdalla kynnys tulla ulos kaapista voi olla vielä liian korkealla eivätkä kaikki halua ottaa riskiä joutua silmätikuksi.

– Urheilumaailman asennemuutokseen tarvitaan myös joukkueen ja urheilufanien tukea, hän päättää lausuntonsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Wallinheimon homokommentista nousi häly