Wallinheimo syyttää Aaltoa ja vihreitä "valikoivasta liberaaliudesta"

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) kirjoittaa KSML.fi:n blogissaan alkoholilain uudistuksesta.

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) kritisoi vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon linjanmuutosta alkoholilain uudistamisen suhteen.

Wallinheimo kirjoittaa KSML.fi:n blogissaan, että suhtautuminen alkoholilakiin paljastaa vihreiden liberaalisuuden olevan hyvin valikoivaa sorttia.

Kansanedustaja muistuttaa, että ennen eduskuntavaaleja Aalto sanoi Ylen vaalikoneessa olevansa valmis viinien ja vahvojen oluiden myynnin sallimiseen ruokakaupoissa. Nyt Aalto kuitenkin vastustaa hallituksen suunnitelmia kaupoissa myytävän alkoholin prosenttirajan nostamisesta 4,7:stä 5,5:een.

Wallinheimo huomauttaa, että Aalto oli vielä kesäkuussa valmis vahvempien oluiden tuomiselle kauppoihin, kunhan samalla vaikutettaisiin hintaan veroportaiden avulla.

– Nyt hallitus päätti puoliväliriihessä, että se tekee alkoholiveroon 100 miljoonan euron korotuksen. Korotus on mittava, ja se tulee vaikuttamaan alkoholin hintaa nostavasti. Toisin sanoen juuri niin kuin Touko Aalto esitti. Ja kuten Touko Aaltokin tietää, jokainen alkoholiin tehty veronkorotus on historian valossa laskenut Suomessa kokonaiskulutusta, Wallinheimo kirjoittaa.

– Kysynkin nyt rakentavassa hengessä sinulta Touko, että riittääkö tämä sinun toiveiden toteutus nyt myös sinulle, jotta voisit lunastaa vaalilupauksesi?

Lue koko blogikirjoitus tästä.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Oppositiojohtajat tylyjä nelosoluen siirrolle kauppoihin – Aalto kaipaa lisää tietoa