Wallinheimo syyttää Aaltoa ja vihreitä "valikoivasta liberaaliudesta"

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) kirjoittaa KSML.fi:n blogissaan alkoholilain uudistuksesta.

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) kritisoi vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon linjanmuutosta alkoholilain uudistamisen suhteen.

Wallinheimo kirjoittaa KSML.fi:n blogissaan, että suhtautuminen alkoholilakiin paljastaa vihreiden liberaalisuuden olevan hyvin valikoivaa sorttia.

Kansanedustaja muistuttaa, että ennen eduskuntavaaleja Aalto sanoi Ylen vaalikoneessa olevansa valmis viinien ja vahvojen oluiden myynnin sallimiseen ruokakaupoissa. Nyt Aalto kuitenkin vastustaa hallituksen suunnitelmia kaupoissa myytävän alkoholin prosenttirajan nostamisesta 4,7:stä 5,5:een.

Wallinheimo huomauttaa, että Aalto oli vielä kesäkuussa valmis vahvempien oluiden tuomiselle kauppoihin, kunhan samalla vaikutettaisiin hintaan veroportaiden avulla.

– Nyt hallitus päätti puoliväliriihessä, että se tekee alkoholiveroon 100 miljoonan euron korotuksen. Korotus on mittava, ja se tulee vaikuttamaan alkoholin hintaa nostavasti. Toisin sanoen juuri niin kuin Touko Aalto esitti. Ja kuten Touko Aaltokin tietää, jokainen alkoholiin tehty veronkorotus on historian valossa laskenut Suomessa kokonaiskulutusta, Wallinheimo kirjoittaa.

– Kysynkin nyt rakentavassa hengessä sinulta Touko, että riittääkö tämä sinun toiveiden toteutus nyt myös sinulle, jotta voisit lunastaa vaalilupauksesi?

Lue koko blogikirjoitus tästä.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Oppositiojohtajat tylyjä nelosoluen siirrolle kauppoihin – Aalto kaipaa lisää tietoa

Uusimmat

Kotimaa

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

Karstulassa voit olla entisajan lapsi – Satusivellin -tapahtuma huipentuu torstaina Kruukkilassa

Toivottavasti viikonloppuna tuulee – Keitele Regatta starttaa Äänekoskelta ja maali on Viitasaarella

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.