Wanhat Wehkeet on karavaanareiden suosikki

Kaksi ja puoli vuotta Karstulassa toiminut leirintäalue valittiin Suomen parhaaksi.

Karavaanareiden SF-Caravan ry palkitsi perjantaina Wanhat Wehkeet -matkailualueen Myllyjoki Campingin Karstulasta Suomen parhaana yleisenä leirintäalueena. Tunnustus jaetaan vuosittain yhdistyksen jäsenäänestyksen perusteella.

Muun muassa automuseosta, kesäteatterista, keilahallista ja juhlapalveluista tunnettu Wanhat Wehkeet avasi leirintäalueensa vasta kaksi ja puoli vuotta sitten. Alueella on nyt 80 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa ja seitsemän mökkiä.

Wanhojen Wehkeiden yrittäjäpariskunnalla Merja Välilehdolla ja Jari Lasosella on kokemusta karavaanarimatkailusta, joten he suunnittelivat ja rakensivat leirintäalueensa pitkälti oman perheen voimin.

– Olemme tehneet leirintäalueen eteen kovasti töitä, joten tuntuu hienolta saada tällainen valtakunnallinen tunnustus, Lasonen sanoi.

Palkintoperusteissa leirintäaluetta kiitetään muun muassa monipuolisista harrastusmahdollisuuksista, ruokapalveluista ja korkeatasoisesta huoltorakennuksesta. Alue houkuttelee karavaanareiden mukaan viettämään aikaa seutukunnalla pitempäänkin.

Wanhoista Wehkeistä on jo tullut karavaanareiden muodostamien yhdistysten suosikkipaikka tapahtumien järjestämiseen.

Lasosen mukaan leirintäalueella kävi viime vuonna jo 3 500 matkailuajoneuvoa ja yli 10 000 ihmistä. Luvussa eivät ole mukana mökeissä ja hotellissa yöpyneet, joiden yhteismäärää yrittäjät eivät vielä ole viime vuodelta laskeneet. Wanhoissa Wehkeissä on 12 hotellihuonetta.

– Kesäteatteri ja leirintäalue tukevat hyvin toisiaan, ja korsusaunamme on hyvin suosittu. Meille on tärkeää, että leirintäalueella on kävijöitä ympäri vuoden, Lasonen sanoo.

Vuonna 2005 karavaanarit palkitsivat parhaana leirintäalueena Karstulasta Ison Miehen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pieksämäellä etsitään loukkaantunutta karhua – poliisi kehottaa välttämään alueella liikkumista

Ohikulkija havahtui outoon kopinaan – pörröinen roskisdyykkari vaati pelastuslaitoksen paikalle Keuruulla

Suomessa löydettiin uusi hoitomuoto sydänpysähdyksen saaneille

Yksimielinen päätös: Petäjävedellä sisäinen tarkastus kunnanjohtajan matkalaskuepäselvyyksistä

Yön uutiskooste: Hypo ennustaa Suomelle taloudelle seitsemän prosentin takapakkia, Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti

Halla-ahon mielestä Haaviston uskottavuus kärsii rikosepäilyistä – Mykkänen uskoo hänen ammatti-ihmisenä pystyvän hoitamaan ulkoministerin virkaansa

Jyväskyläläiset mopoilijat kertovat törkeästä kohtelusta liikenteessä: "Autoilijoiden pitäisi antaa esimerkkiä"

Hankasalmen kunnanjohtaja tulistui jyväskyläläisen pesäpallokentän turmelleille mopoilijoille – "Keskenkasvuiset p*skiaiset"

Epävarmuus kiinteistöjen kohtalosta on "murhe ja päänvaiva" sote-uudistuksessa – osa kunnista antaa nyt tilojensa rapistua, osa investoi niihin kuin viimeistä päivää

Etäsuorituksia, perumisia ja korvauksia – suomalaisten korkeakoulujen suhtautuminen syksyn vaihtoihin vaihtelee

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.