Yön uutiskooste: Lue tästä tärkeimmät uutiset aamuksi

Belgiasta Japaniin matkannut lentokone teki ylimääräisen laskun Helsinki-Vantaalle - syynä säröt tuulilasissa

 

Belgian Brysselistä Japanin Tokioon matkannut Air Japan -yhtiön Boeing 787 -lentokone on tehnyt ylimääräisen laskun Helsinki–Vantaan-lentokentälle, kertoo pelastuslaitos. Syynä laskulle olivat lentokoneen tuulilasiin tulleet säröt. Lasku sujui pelastuslaitoksen mukaan normaalisti.

Lentokoneessa oli yhteensä 162 ihmistä miehistö mukaan lukien.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen asiasta perjantain ja lauantain välisenä yönä noin kello 1.45 ja lentokone laskeutui 2.30. Pelastuslaitokselta valmiudessa oli 17 pelastusyksikköä ja viisi ensihoitoyksikköä.

 

 

Suomalaiset luottavat myös tuntemattomiin - Slovakiassa ja Kreikassa epäluuloisimmat

 

Suomalaiset luottavat maanmiehiinsä ja -naisiinsa harvinaisen paljon. EU:n erityisbarometrin mukaan Suomessa luottamus oman maan kansalaisiin on korkeinta Euroopassa.

Kyselyssä suomalaisista 85 prosenttia luottaa muihin suomalaisiin. Seuraaviksi korkeimmat luvut ovat Tanskassa, Ruotsissa, Irlannissa ja Hollannissa. Häntäpään maista esimerkiksi Slovakiassa, Kreikassa ja Kyproksella korkeintaan joka neljännes luottaa muihin.

Barometrin mukaan luottamusta lisäävät taloudellinen hyvinvointi ja tunne siitä, että elämä kohtelee oikeudenmukaisesti.

 

 

Miehen epäillään hukkuneen Rantasalmen veneturmassa - 12 ihmistä pelastettiin vedestä

 

Miehen epäillään hukkuneen Rantasalmella Etelä-Savossa veneen upottua alkuillasta, kertoo Itä-Suomen poliisi. Veneessä olleista 12 ihmistä pelastettiin veden varasta Parkunselän vesialueella Poronsalmen edustalla, mutta yhtä kyydissä olleista ei ole löydetty.

Poliisi jatkaa kadonneen etsintää.

Noin seitsemän metriä pitkä moottoroitu avovene upposi, kun sen keulaosa vaurioitui kovassa tuulessa. Hälytys onnettomuudesta tuli seitsemän jälkeen illalla.

 

 

Juhannuspäivän aamuna noin 7 000 kotitaloutta on ilman sähköä

 

Voimakkaan tuulen takia sähköt ovat edelleen poikki monesta kotitaloudesta. Juhannuspäivänä puoli viiden aikaan aamulla sähköt olivat poikki noin 7 000 kotitaloudelta, ilmenee Energiateollisuuden sähkökatkokartasta.

Sähköjä oli poikki reilulla 50 paikkakunnalla.

Ilmatieteen laitos on antanut tuulivaroituksen Etelä-Karjalaan, Etelä-Savoon, Pohjois-Savoon, Pohjois-Karjalaan ja Kainuuseen.

Juhannuspäivän vastaisena yönä pelastuslaitos on hälytetty monella paikkakunnalla sammuttamaan erilaisia tulipaloja, mutta henkilövahinkoja ei ole tiettävästi paloissa tullut. Ihmisiä on lisäksi pelastettu vedenvarasta. Tällä hetkellä kuitenkin vain yhden ihmisen epäillään hukkuneen Rantasalmella Etelä-Savossa veneen upottua eilen alkuillasta.

 

 

Montreal nappasi Jesperi Kotkaniemen kolmosvarauksella

 

Montreal Canadiens on valinnut keskushyökkääjä Jesperi Kotkaniemen jääkiekon NHL-varaustilaisuuden kolmannella vuorolla.

Ensi kuussa 18 vuotta täyttävä Kotkaniemi pelasi päättyneellä kaudella Liigassa Ässien riveissä ja teki 57 ottelussa tehot 10+19=29. Hän kuului alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Pikkuleijonien kultajoukkueen avainpelaajiin.

Ykkösvaraukseksi Dallasissa pidettävässä varaustilaisuudessa nousi odotetusti ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin, jonka nappasi Buffalo Sabres. Toisena pääsi varaamaan Carolina Hurricanes, joka otti venäläisen Andrei Svetshnikovin.

Kärppien Rasmus Kuparin varasi Los Angeles Kings varausnumerolla 20.

 

 

MM-turnaus jatkuu kolmella ottelulla, Saksalla kohtalonpeli

 

Jalkapalloilun MM-lopputurnaus jatkuu tänään kolmella ottelulla Moskovassa, Rostovissa ja Sotshissa.

Moskovassa kohtaavat G-lohkossa klo 15 Suomen aikaa Belgia–Tunisia. Belgia voitti avausottelussaan Panaman 3–0 ja Tunisia hävisi Englannille 1–2.

Rostovissa ovat vastakkain kello 18 F-lohkossa Etelä-Korea ja Meksiko. Etelä-Korea hävisi Ruotsille 0–1 ja Meksiko yllätti maailmanmestari Saksan 1–0.

Kello 21 alkaa Sotshissa F-lohkon kohtaaminen Saksa–Ruotsi, joka on avausottelunsa hävinneelle Saksalle kohtalonpeli. Tappio merkitsisi hallitsevalle maailmanmestarille käytännössä putoamista jatkosta.

 

 

Yhdysvallat ja Etelä-Korea peruvat jälleen sotaharjoituksia toistensa kanssa

 

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat peruneet kaksi suunnittelemaansa sotaharjoitusta. Yhdysvaltojen puolustusministeriön Pentagonin mukaan maat päättivät yhteisymmärryksessä perua toistaiseksi harjoitukset tukeakseen neuvotteluita Pohjois-Korean kanssa.

Kaksi peruttua meriharjoitusta oli tarkoitus pitää seuraavan kolmen kuukauden aikana. Aiemmin tällä viikolla Etelä-Korea ja Yhdysvallat ilmoittivat peruvansa Freedom Guardian -harjoituksen, joka oli tarkoitus järjestää elokuussa.

Puolustusministeri James Mattisin tiedottajan mukaan muut päätökset riippuvat neuvotteluista Pohjois-Korean kanssa. (Lähde: AFP)

 

 

BBC: Autojätti BMW haluaa selvyyttä brexitin ehtoihin ennen kesän loppua

 

Autojätti BMW yhtyy lentokonevalmistaja Airbusin varoituksiin brexitin epävarmuuden seurauksista, uutisoi BBC. BMW:n Britannian johtaja Ian Robertson sanoo, että kaupankäynnin järjestämiseen on saatava selvyys ennen kesän loppua.

BMW valmistaa Britanniassa Mini- ja Rolls Royce -merkkisiä autoja ja työllistää noin 8 000 ihmistä.

Airbus varoitti aiemmin, että se saattaa siirtää toimintojaan Britanniasta muualle, jos Britannian lähestyvän EU-eron ehdoista ei synny sopimusta.

Yhtiö työllistää Britanniassa suoraan 15 000 ihmistä 25 toimipisteessä, mutta alihankkijat ja muut mukaan laskettuna työpaikkoja syntyy Airbusin ympärille noin 117 000.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.