Yön uutiskooste: Manchesterissa räjähti, ainakin ihmistä 19 kuollut

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Manchesterissa ainakin 19 ihmistä on kuollut mahdollisessa terrori-iskussa

Britanniassa Manchesterissa ainakin 19 ihmistä on kuollut ja noin 50 loukkaantunut mahdollisessa räjähdyksessä. Poliisin mukaan tapahtumia tutkitaan tällä hetkellä terroritekona. Epäilty isku tapahtui Manchester-areenan alueella, kun areenalla pidetty pop-konsertti oli lopuillaan.

Poliisi hälytettiin mahdollisten räjähdysten takia areenalle paikallista aikaa puoli yhdentoista tienoilla eilen illalla. Poliisi on käskenyt ihmisiä välttämään aluetta.

CNN: Manchesterin räjähdys mahdollinen itsemurhapommi

Itsemurhapommittajaa pidetään todennäköisenä syynä Manchester-areenan räjähdykselle, uutisoi yhdysvaltalainen uutiskanava CNN lähdetietoihinsa vedoten. Paikalla ollut mies on CNN:n mukaan tunnistettu mahdolliseksi itsemurhapommittajaksi.

Sairaalat hälytystilassa Manchesterissa

Manchesterin sairaaloiden ambulanssihenkilökunta on pyytänyt, että asukkaat soittaisivat hätänumeroon vain henkeä uhkaavissa tilanteissa. Pyyntö esitettiin Twitterissä.

Ambulanssihenkilökuntaa ja muita ensihoitajia on lähetetty runsaasti Manchester-areenalle. Vapaalla olevia pelastushenkilökuntaan kuuluvia on myös pyydetty sosiaalisessa mediassa ilmoittautumaan töihin.

Pääministeri May tuomitsee Manchesterin "vastenmielisen terroriteon"

Britannian pääministeri Theresa May tuomitsee Manchesterin "vastenmielisen terrori-iskun". May sanoo tiedotteessa, että tapahtuneesta pyritään keräämään kattavat tiedot.

May johtaa Britannian hallituksen hätäkokousta, joka kokoontuu tänään aamulla Manchesterin tapahtumien takia.

Mediatietojen mukaan kampanjointi Britannian kesäkuisia parlamenttivaaleja varten on keskeytetty.

Kreikka joutuu jännittämään lainaeräänsä kesäkuulle

Päätös Kreikan uudesta lainaerästä siirtyy kesäkuulle. Euromaiden valtiovarainministerit eivät päässeet sopuun kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa velkahelpotuksista.

Euroryhmä palaa asiaan kesäkuun kokouksessaan kolmen viikon päästä.

Kreikka tarvitsee uuden lainaeränsä pikimmiten, sillä maalla erääntyy seitsemän miljardin euron takaisinmaksu heinäkuussa.

Laina maksetaan pysyvästä kriisirahastosta (EVM).

Varsinais-Suomen käräjiltä ensimmäinen ratkaisu Kupittaan vanhusten pahoinpitelyjutuissa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa ensimmäisen ratkaisunsa Kupittaan sairaalan vanhuspsykiatrian osastoa koskevassa jutussa. Hoitajaa syytetään pahoinpitelystä.

Syytteen mukaan hoitaja olisi muun muassa kaatanut potilaan sänkyyn kättä selän taakse vääntämällä ja painanut tätä polvella kurkusta. Pahoinpitelystä aiheutui syyttäjän mukaan potilaalle kipua ja hengitysvaikeuksia.

Syyttäjä vaatii hoitajalle ehdollista vankeutta tai ankaraa sakkorangaistusta.

Syytteessä muun muassa erilaisista virka- tai pahointelyrikoksista on myös muita hoitajia, mutta näiltä osin juttua käsitellään oikeudessa vasta myöhemmin.

Hollolassa palossa tuhoutunut sahan tuotantorakennus - vahingot miljoonaluokkaa

Päijät-Hämeessä Hollolassa on tuhoutunut Herralan sahan tuotantorakennus tulipalossa. Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut palossa, mutta vahingot ovat miljoonaluokkaa.

Paloa hälytettiin sammuttamaan 20 pelastuslaitoksen yksikköä. Jälkisammutus on edelleen käynnissä.

Pelastuslaitos kertoo tiedotteessa, että tuhoutunut tuotantorakennus on kooltaan 2 000 neliötä.

Trump matkaa palestiinalaisalueelle ja tapaa presidentti Abbasin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vierailee tänään palestiinalaisalueella ja tapaa palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin.

Huomenna Trump matkustaa Italiaan ja Belgiaan, missä hän tapaa muun muassa paavi Franciscuksen sekä EU:n ja Naton jäsenmaiden johtajia. Kiertomatka päättyy johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmän huippukokoukseen Sisiliassa.

 Eilen Trump vieraili Jerusalemissa ja Tel Avivissa vakuuttelemassa Israelin johtoa yhteisistä tavoitteista.

Trumpin ex-neuvonantaja Flynn kieltäytyy antamasta asiakirjoja senaatille

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin entinen neuvonantaja Michael Flynn ei aio noudattaa senaatin haastetta ja antaa asiakirjoja, jotka liittyvät hänen yhteyksiinsä Venäjään, vahvistaa Flynnin asianajaja. Asianajaja on ilmoittanut asiasta senaatin tiedustelukomitean johdolle kirjeitse.

Asianajajan mukaan Flynn vetoaa perustuslailliseen oikeuteensa olla todistamatta itseään vastaan. Asiasta uutisoi muun muassa NBC.

Trumpin turvallisuusneuvonantajana toiminut Flynn joutui eroamaan helmikuussa, kun kävi ilmi, että hän oli valehdellut yhteyksistään Venäjän suurlähettilääseen.

WP: Trump pyysi kahta viranomaista kiistämään tiedot Venäjä-yhteyksistä

Washington Post -lehden tietojen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pyysi maaliskuussa kahta korkea-arvoista tiedusteluviranomaista kiistämään julkisesti tiedot Trumpin vaalikampanjan epäillyistä Venäjä-yhteyksistä.

Lehden lähteiden mukaan Trump vetosi viranomaisiin sen jälkeen, kun sittemmin erotettu liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey oli kertonut senaatille, että FBI tutkii Trumpin kampanjan epäiltyjä Venäjä-yhteyksiä.

Lehden mukaan Trump esitti pyyntönsä tiedusteluviranomaisille Daniel Coatsille ja Michael Rogersille. He eivät lehden mukaan suostuneet presidentin pyyntöön.

YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi Pohjois-Korean ohjuskokeen

YK:n turvallisuusneuvosto on tuominnut jyrkästi Pohjois-Korean viimeisimmän ohjuskokeen. Samalla turvallisuusneuvosto vannoi patistavansa kaikkia maita tiukentamaan Pohjois-Korean vastaisia pakotteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.