Yön uutiskooste: Putinin puolue voittamassa Venäjän vaalit, yo-kirjoituksissa tänään ensimmäinen sähköinen koe

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Putkiremonttien hinnat nousevat nopeasti

Putkiremonttien hinnat ovat nousseet nopeasti viime vuosina. Isännöintiliiton barometrin mukaan saneerauksen hinnat nousivat viime vuonna menetelmästä riippuen 6–13 prosenttia edellisestä vuodesta.

Putkiremonttien hintoja on äärimmäisen vaikea vertailla sen vuoksi, että remontteihin lisätään yleisesti paljon muita urakoita kylpyhuoneiden päivityksestä valokaapeleiden vetämiseen.

Lännen Media: Demarit tahtoo perussuomalaiset oppositioon ensi hallituskaudella

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n kenttäväki haluaa perussuomalaiset seuraavaksi oppositioon, käy ilmi Lännen Median kyselystä.

Yli 90 prosenttia demarivaikuttajista on sitä mieltä, että perussuomalaisten paikka on ehdottomasti seuraavan hallituksen ulkopuolella. Monien mukaan perussuomalaisten arvomaailma on liian konservatiivinen ja nationalistinen.

Kokoomuksen sysäisi ehdottomasti oppositioon 65 prosenttia SDP-väestä.

Lännen Median kyselyssä seuraavaan hallituspohjaan otti kantaa 373 demarijärjestöjen ja -yhdistysten johtohenkilöä eri puolilta Suomea.

Yo-kirjoituksissa on tänään vuorossa historian ensimmäinen sähköinen koe

Tänään jatkuvat syksyn yo-kirjoitukset järjestetään nyt ensi kertaa osittain sähköisinä. Tänään vuorossa oleva maantiede on ensimmäinen sähköisesti suoritettava koe.

Lisäksi kirjoitetaan tavanomaiseen tapaan uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia ja terveystieto.

Sähköisen ylioppilaskokeen valtakunnallinen harjoitus järjestettiin huhtikuussa maantieteen, filosofian ja saksan lyhyen oppimäärän kokeissa.

Yhtenäinen Venäjä voittamassa odotetusti duuman vaalit Venäjällä

Venäjällä presidentti Vladimir Putinin johtava Yhtenäinen Venäjä -puolue on odotetusti voittamassa duuman vaalit. Kun äänistä oli laskettu 60 prosenttia, puolueen kannatus oli liki 53,8 prosenttia. Puolueen kaula on ylivoimainen seuraavana tuleviin Kommunistiseen puolueeseen ja LDPR-puolueeseen, joiden kannatus on alustavan ääntenlaskennan mukaan 14 prosentin luokkaa.

Äänestysvilkkaus vaaleissa jäi vaaliviranomaisten julkaisemien lukujen mukaan laimeaksi, alle 48 prosenttiin. Vuonna 2011 vaaleissa uurnilla kävi vielä 60 prosenttia Venäjän äänioikeutetuista.

Vain puolet EU-eron puolesta äänestäneistä briteistä uskoo hyvään lopputulemaan

Britanniassa vain noin puolet EU-eron puolesta äänestäneistä uskoo, että maan eroneuvottelut päättyvät hyvään lopputulemaan, uutisoi brittilehti Independent.

Britannian hallituksen kykyyn saada neuvoteltua Britannialle hyvät eroehdot uskoo vain 53 prosenttia eroa kesäkuun kansanäänestyksessä kannattaneista. EU:ssa pysymistä kannattaneista Britannian kannalta edulliseen brexit-sopimukseen uskoo vain neljännes.

Brittien mielipiteitä brexit-neuvottelujen lopputulemasta tutki hallinnollisia aiheita tutkiva, sitoutumaton Institute for Government -instituutti. Se haastatteli yli 2 000 brittiä elokuun 31. päivän ja syyskuun 1. päivän välisenä aikana.

Sudan uhkaa sulkea Etelä-Sudanin rajansa kapinallisten takia

Afrikassa Sudan on uhannut sulkea Etelä-Sudanin rajansa, jos Etelä-Sudan ei pikimmiten poista kapinallisia Sudanin raja-alueilta. Sudan on usein syyttänyt naapuriaan siitä, että se tukee muun muassa Darfurissa ja muilla sodan runtelemilla rajaseudun alueilla olevia kapinallisia.

Sudanin ja Etelä-Sudanin rajaa käyttävät muun muassa levottomuuksia ja ruoan puutetta pakenevat ihmiset. YK:n elokuussa antaman arvion mukaan yli 240 000 ihmistä on paennut Etelä-Sudanista Sudaniin.

Sudanin ulkoministeriön mukaan maa aikoo sulkea rajan ja lopettaa humanitaarisen avun lähettämisen Etelä-Sudaniin, jos naapurimaa ei tosissaan sitoudu kapinallisten poistamiseen. (Lähde: AFP)

Emmy-palkinnot jaossa - Louis-Dreyfus viidennen kerran paras naiskoomikko

Televisiosarjojen Emmy-palkintoja jaetaan parhaillaan Los Angelesissa. Tähän mennessä muun muassa näyttelijä Julia Louis-Dreyfus on saanut Emmy-palkinnon. Hän sai palkinnon parhaan naiskoomikon kategoriassa roolistaan Rouva varapresidentti -sarjassa. Dreyfus voitti kategoriassa nyt viidennen kerran peräkkäin. Kaikkiaan Dreyfusilla on Emmy-palkintoja kahdeksan. Hänet tunnetaan myös muun muassa sarjoista Seinfield ja Edessä uusi elämä.

Los Angelesissa pidettävässä gaalassa televisiosarja Game of Thrones hamuaa Emmy-historian ykköseksi Emmy-palkintojen määrässä.

Venäjä ei mahtanut mitään Tre Kronorille

Torontossa Ruotsi on voittanut Venäjän World cupin B-lohkon pelissä maalein 2–1 (0–0, 2–0, 0–1). Voitto oli tervetullut Ruotsin Tre Kronorille, sillä Venäjä ei ole hävinnyt maiden arvokisakohtaamisia 11 vuoteen.

Maalittoman avauserän jälkeen Gabriel Landeskog teki ottelun avausmaalin ylivoimalla, kun ottelun toista erää oli pelattu reilu kymmenen minuuttia. Victor Hedman laittoi kiekon maaliin toisen erän ollessa kolmannellatoista minuutilla. Venäjä avasi tilinsä vasta pelin viimeisellä minuutilla Alexander Ovetshkinin maalilla.

Paralympialaisten päätösseremoniassa kunnioitettiin kuollutta pyöräilijää

Riossa paralympialaiset on saatettu päätökseen Maracana-stadionilla pidetyn päätösjuhlan myötä.

Juhlassa nähtiin värikäs ilotulitus ja yleisölle esiintyi muun muassa ilman käsiä syntynyt, jaloillaan soittimia soittava brasilialaismuusikko Jonathan Bastos.

Seremonian aikana pidettiin myös hiljainen hetki kisoissa kuolleen iranilaisen pyöräilijän Bahman Golbarnezhadin muistoksi.

Kansainvälisen paralympiakomitean puheenjohtaja Philip Cravenin mukaan pyöräilijän kuolema heitti tumman varjon Rion kisojen ylle, mutta kokonaisuudessaan kisat olivat menestys. Seuraavat paralympialaiset järjestetään Tokiossa vuonna 2020. (Lähde: AFP)