Yön uutiskooste: Ruuskanen heitti neljänneksi Zürichissä

Lue tästä kootusti viime yön uutiset.

Ruotsin Nato-selvitys: Nato-hakemus johtaisi poliittiseen kriisiin Venäjän kanssa

Ruotsin hallituksen tilaamassa Nato-selvityksessä todetaan, että Ruotsin Nato-jäsenyyshakemus johtaisi poliittiseen kriisiin Venäjän kanssa. Asiasta kertoo Ruotsin uutistoimisto TT, joka on saanut toistaiseksi julkaisemattoman selvityksen nähtäväkseen.

Selvityksen mukaan Venäjä voisi Ruotsin Nato-jäsenyyshakemuksen myötä ajan mittaan lisätä varusteluaan Itämeren alueella. Toisaalta Ruotsin Nato-jäsenyys toimisi selvityksen mukaan Venäjälle pelotteena niin, että konfliktin riski Itämerellä pienenisi.

Ruotsin Nato-selvitys on määrä julkaista kokonaisuudessaan lähiaikoina.

EU-ministerit ruotivat kiisteltyä suhdettaan Turkkiin

EU:n ulkoministerit puivat tänään alkavassa kokouksessaan Turkki-yhteistyön tulevaisuutta ja maan ottamaa suuntaa heinäkuisen vallankaappausyrityksen jälkeen.

EU on ilmaissut huolensa Turkin demokratian ja ihmisoikeuksien tilasta hallituksen aloittamien puhdistusten takia. EU:n ja Turkin yhteistyö pakolaiskriisin hoidossa on yhä vahvemmin kyseenalaistettu kesän aikana.

Slovakian Bratislavassa pidettävään kokoukseen odotetaan myös Turkin eurooppaministeriä Ömer Celikiä.

Suomea kaksipäiväisessä kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini (ps.).

Savon Sanomat: Poliisijärjestöt vaativat parempia suojavarusteita kentälle

Poliisit vaativat järeämpiä suojavarusteita, uutisoi Savon Sanomat.

Poliisit esittävät aiempaa parempien kypärien ja suojaliivien hankkimista kenttätyötä tekeville poliiseille. Suomen poliisijärjestöjen liitto on jättänyt asiasta aloitteen, jonka mukaan teknisesti nykyistä parempia varusteita ei tarvita heti joka poliisille, mutta niitä tulisi saada mukaan useimpiin partioautoista.

Huoli poliisien varusteiden tasosta nousi esiin, kun vihtiläismies ampui poliisin kuoliaaksi Vihdissä kesäkuussa.

Duterte kieltäytyy tapaamasta YK:n Ban Ki-moonia vedoten aikatauluihin

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte on kieltäytynyt YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonin tapaamispyynnöstä vedoten aikatauluihin. YK:n tiedottajan mukaan tapaamiselle yritettiin löytää sopiva hetki Laosissa ensi viikolla pidettävän Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön Aseanin kokouksen yhteydessä.

Filippiinien hallinnon tiedottajan mukaan kaikkiaan 11 johtajaa on pyytänyt tapaamista Duterten kanssa kokouksen yhteydessä, eikä Duterte voi vastata kaikkiin pyyntöihin myöntävästi.

Duterte uhkasi aiemmin vetää Filippiinit pois YK:sta, koska järjestö oli kritisoinut tuoreen presidentin taistelua rikollisuutta vastaan. Duterte on kuitannut uhkauksen vitsinä. (Lähde: AFP)

Erdogan kiistää väitteet kurdijoukkojen vetäytymisestä Eufratjoella

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on kiistänyt väitteet, joiden mukaan Syyrian kurdijoukot olisivat vetäytyneet Eufratjoen itäiselle puolelle Pohjois-Syyriassa.

Erdogan sanoo Ankarassa lentokentällä pitämässään puheessa, että ihmiset puhuvat joukkojen siirtyneen itään. Hänen mukaansa tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Erdogan on aiemmin korostanut, että terrorijärjestö Isisin lisäksi operaatio Syyriassa kohdistuu kurdijoukkoihin, joiden etenemisen Turkki on pyrkinyt estämään.

Yhdysvallat on kehottanut tukemiaan kurdijoukkoja pidättäytymään etenemisestä Eufratjoen länsipuolelle. (Lähde: AFP)

Tutkijat: Jopa kolmannes maailman väestöstä elää zikavaaran alueella

Jopa kolmannes maailman väestöstä asuu alueilla, joille zikavirus saattaisi levitä, varoittavat tutkijat.

Afrikassa, Aasiassa ja Tyynen valtameren alueella maissa, joissa on zikan leviämiseen sopiva ilmasto sekä runsaasti viruksen levittämiseen pystyviä hyttysiä, elää kaikkiaan noin 2,6 miljardia ihmistä.

Pelkästään Intiassa zikalle otollisilla alueilla asuu 1,2 miljardia ihmistä.

Mahdollisia uusia zika-alueita kartoittaneen tutkimuksen tulokset ilmestyivät arvostetun The Lancet -julkaisun tartuntatauteja käsittelevässä julkaisussa. (Lähde: AFP)

Reuters: Floridassa Miamissa löydetty zikavirusta hyttysistä ensimmäisen kerran

Floridassa Miamissa on ensimmäisen kerran löydetty zikavirusta hyttysistä, kertoo uutistoimisto Reuters.  Viranomaisten mukaan pienellä alueella Miamissa arviolta 47 ihmistä on saanut zikatartunnan, mutta aiemmin ei ole ollut todisteita siitä, että paikalliset hyttyset kantaisivat virusta. Toukokuusta lähtien Floridassa on testattu yli 40 000 hyttystä. Miamissa otetuista näytteistä kolme antoi positiivisen tuloksen zikalle.

Aiemmin tässä kuussa Yhdysvaltain terveysviranomaiset laajensivat Floridaan zikaviruksen takia annettua matkustusvaroitusta koskemaan myös turistien suosimaa Miami Beachia.

Ruuskanen neljäs Zürichissä, Vadlejch yllätti keihäässä

Antti Ruuskanen heitti neljänneksi ja Tero Pitkämäki viidenneksi Timanttiliigan keihäskilpailussa Zürichissä. Ruuskanen paransi viimeisellään 82,69:ään.

Pitkämäki pääsi heittämään vain kolmesti, ja hänen paras kaarensa kantoi 79,63.

Keihäskisan ykköseksi heitti Tshekin Jakub Vadlejch, jonka neljännen kierroksen 87,28 riitti kukistamaan olympiavoittaja Thomas Röhlerin (86,56).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.