Yön uutiskooste: Sipilä pyytää tänään hallituksen eroa, Jeff Sessions tänään tiedustelukomitean edessä...

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Sipilä pyytää tänään todennäköisesti hallituksen eroa

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) on määrä tänään mennä presidentti Sauli Niinistön luo pyytämään hallituksen eroa. Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät tukivat maanantaina illalla Sipilän esitystä hallitusyhteistyön päättämisestä perussuomalaisten kanssa.

Osa eduskuntaryhmistä on tänään koolla. Kristillisdemokraatit on koolla aamulla ja esimerkiksi perussuomalaiset sekä RKP myöhemmin päivällä.

WWF: Suomi piti kakkossijansa 40 maata kattavassa cleantech-vertailussa

Suomi on sijoittunut toiseksi cleantech-alan kasvuyritysten innovatiivisuutta mittaavassa vertailussa. Selvityksessä kartoitettiin luonnonvarojen kestävää käyttöä edistävän cleantech-alan yrityksien mahdollisuuksia 40 eri maassa.

Vertailun toteuttivat maailman luonnonsäätiö WWF ja Cleantech Group.

Pohjoismaat olivat vertailussa vahvoilla, sillä vertailun ykköseksi kiilasi Tanska ja kolmanneksi sijoittui Ruotsi.

Suomi sijoittui toiseksi myös vuonna 2014 tehdyssä vastaavassa kartoituksessa.

Ihmissalakuljetuksen takana on yhä useammin terroristiryhmä

Ihmissalakuljetuksen takana on yhä useammin terroristiryhmä, sanoo vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnasta vastaava päällikkö Jari Liukku Europolista. Salakuljetusorganisaatioiden toimintaan liittyy Europolin arvion mukaan tällä hetkellä myös huumekauppaa, tuoteväärennöksiä, ihmiskauppaa ja jonkin verran aseiden salakuljetusta.

Kun salakuljetushinnat ovat taas kohonneet ja salakuljetus ammattimaistunut, ohjautuvat rahavirrat yhä useammin yhä järjestäytyneemmille ryhmille.

Lännen Media: Alaikäisille turvapaikanhakijoille ehkä uusia vastaanottoyksikköjä

Maahanmuuttovirasto varautuu perustamaan Suomeen uusia vastaanottokeskusyksiköitä ilman huoltajaa tuleville alaikäisille turvapaikanhakijoille. Asiasta kertoo Lännen Media.

Virasto on kilpailuttamassa alaikäisten yksin saapuvien turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskustoiminnan mahdollisia uusia yksiköitä. Tällä varaudutaan siihen, että yksin saapuvien alaikäisten määrä voi kääntyä uuteen nousuun.

Huhtikuun lopulla uutisoitiin, että Suomeen yksin tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottopaikkoja ollaan vähentämässä lokakuun loppuun mennessä.

Muistisairas vanhus kateissa Sodankylässä

Sodankylässä etsitään kadonnutta muistisairasta vanhusta. Noin 70-vuotias mies katosi Sodankylän Vuotsossa poistuttuaan mökiltään.

Poliisin mukaan mies lähti mökiltään Kievariaavantien varresta jalkaisin maanantaina illalla puoli yhdeksän aikaan.

Kadonnut on 170-senttinen ja hänellä on harmaat hiukset sekä harmaa parta. Katoamishetkellä miehellä oli yllään sininen ulkoilupuku, jonka hihoissa on valkoiset raidat. Päässä hänellä on lippalakki.

Kadonneesta voi ilmoittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Oppositiopoliitikko Navalnyi 30 päiväksi vankilaan

Venäjällä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi joutuu 30 päiväksi vankilaan. Navalnyi pidätettiin eilen ennen Moskovan mielenosoituksia.

Protestien sarjan koolle kutsunut Navalnyi pidätettiin kotoaan, Navalnyin vaimo kertoi aiemmin Twitterissä.

Venäjällä tuhannet ovat osoittaneet mieltään korruptiota vastaan eri puolilla Venäjää. Mielenosoituksissa on kansalaisjärjestöjen mukaan pidätetty yli 1 500 ihmistä. (Lähde: AFP)

USA:n oikeusministeri Sessions puhuu tänään tiedustelukomitean edessä

Yhdysvaltojen oikeusministeri Jeff Sessions puhuu tänään maan senaatin tiedustelukomitean edessä. Sessions ilmoitti halustaan päästä puhumaan komitealle liittovaltion poliisin FBI:n entinen johtajan James Comey annettua todistuksensa viime torstaina.

Comey moitti Sessionsia siitä, että Sessions oli jättänyt hänet kahden kesken presidentti Donald Trumpin kanssa. Comeyn mukaan Trump kehotti tuolloin lopettamaan neuvonantajansa Michael Flynnin Venäjä-kytköksien tutkimukset.

Sessionsin omat Venäjä-kytkökset ovat herättäneet kysymyksiä. Sessions on kiistänyt keskustelleensa venäläisten kanssa Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjasta. (Lähde: AFP)

WSJ: USA:n salaisen palvelun mukaan sillä ei ole nauhoitteita Trumpin keskusteluista

Yhdysvaltain Salainen palvelu sanoo, ettei sillä ole minkäänlaisia ääninauhoja tai pöytäkirjoja presidentti Donald Trumpin käymistä keskusteluista Valkoisessa talossa. Asiasta kertoo The Wall Street Journal.

Trump on antanut ymmärtää, että hänen keskustelunsa erotetun liittovaltion poliisin FBI:n johtajan James Comeyn kanssa olisi nauhoitettu.

Spekulaatiot nauhoitteiden olemassaolosta alkoivat, kun Comey sanoi Trumpin vaatineen häneltä uskollisuutta vastineeksi FBI:n johdossa pysymisestä. Comeyn mukaan Trump oli myös kehottanut häntä luopumaan entisen neuvonantajan Michael Flynnin Venäjä-kytköksien tutkinnasta. (Lähde: AFP)

Rap-artisti Diddyllä julkkiksista painavin palkkapussi

Rap-artisti, tuottaja ja bisnesmies Diddy tienasi viime vuonna enemmän kuin kukaan muu maailman julkkistähdistä.

Maailman rikkaimpia listaavan Forbesin mukaan Diddy eli Sean Combs kääri viime vuonna 130 miljoonan dollarin eli noin 116 miljoonan euron tienestit. Kaikkiaan miehen omaisuuden arvoksi arvioidaan noin 820 miljoonaa dollaria eli noin 732 miljoonaa euroa.

Toiseksi eniten maailmantähdistä tienasi pop-sensaatio Beyonce, joka tahkosi viime vuonna 105 miljoonaa dollaria eli noin 93 miljoonaa euroa. (Lähde: AFP)

CNN: Ex-koripallotähti Dennis Rodmanin odotetaan saapuvan tänään Pohjois-Koreaan

Amerikkalaisen koripallotähden Dennis Rodmanin on määrä saapua tänään Pohjois-Koreaan, kertoo uutiskanava CNN lähteisiinsä vedoten.

Uutiskanavan mukaan on epäselvää, mikä on Rodmanin matkan syy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.