Yön uutiskooste: Työsyrjintä harvoin poliisille, suomalaiset uskovat erojen elinoloissa kasvavan, Tanskassa sakotettiin kasvot peittävän huivin käytöstä

Koetusta syrjinnästä päätyy poliisille tai tuomioistuimeen murto-osa - liitoille ilmoituksia useita viikossa

 

Tuomioistuimiin ja poliisille päätyvät työsyrjintärikokset ovat vain jäävuoren huippu työpaikoilla koetusta syrjinnästä. Esimerkiksi AKT ja Tehy kertovat STT:lle saavansa syrjintää kokeneilta työntekijöiltä useita yhteydenottoja viikossa. Tapauksia ei tilastoida, mutta Tehyn mukaan se saa vuodessa useita satoja yhteydenottoja.

Poliisin tietoon tuli Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna 56 epäiltyä työsyrjintärikosta, edellisvuonna 60. Tilastokeskus ei ole vielä julkistanut lukuja tuomioistuinten osalta viime vuodelta. Toissa vuonna tuomioita annettiin kahdeksasta rikoksesta.

 

 

Tutkimus: Suomalaiset uskovat kuilun hyvätuloisten ja huono-osaisten elinolojen välillä kasvavan tulevaisuudessa

 

Suomalaiset uskovat elinolojen erojen kasvavan eri kansanosien välillä seuraavan kymmenen vuoden aikana, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämästä tutkimuksesta.

Kaksi kolmesta vastaajasta uskoo hyvätuloisten elinolojen kehittyvän parempaan suuntaan kymmenen vuoden aikana. Samalla aikajänteellä yli puolet vastaajista uskoo huonotuloisten, ikäihmisten, maaseudulla asuvien ja työttömien elinolojen heikentyvän.

Tutkimuksen toteutti markkinatutkimusyritys Kantar TNS.

 

 

Lännen Media: Sisäministeri penää jämäkämpää puuttumista lähisuhdeväkivaltaan

 

Lähisuhde- ja perheväkivaltatilanteissa perheiden sisäisiin asioihin on puututtava aiempaa tiukemmin, sanoo sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) Lännen Median haastattelussa.

Mykkäsen mukaan vastuu väkivallan tunnistamisessa ei ole vain poliiseilla, vaan merkit pitää tunnistaa neuvoloissa, kouluterveydenhuollossa ja sairaaloissa.

Kolmen ministeriön työryhmä etsii keinoja, joilla lähisuhdeväkivaltaa ehkäistäisiin entistä paremmin. Toimenpide-ehdotukset perheväkivaltaan puuttumisen keinoiksi julkaistaan elokuun lopulla.

 

 

Tanskassa sakotettiin ensi kertaa kasvot peittävän huivin käytöstä

 

Tanskassa poliisi on ensimmäistä kertaa sakottanut naista kasvot peittävän huivin käytöstä. Maassa astui elokuun alussa voimaan laki, joka kieltää kasvot peittävien huivien kuten burkan tai niqabin käytön julkisilla paikoilla.

Poliisi kutsuttiin paikalle ostoskeskukseen, koska kahden naisen välille oli puhjennut kärhämä. Toinen naisista oli pukeutunut niqabiin, ja toinen oli yrittänyt kiskoa huivin hänen päältään pois.

Poliisi käski niqabiin pukeutuneen naisen joko riisumaan huivin tai poistumaan julkiselta paikalta ja ilmoitti, että hänelle lähetettäisiin postissa tuhannen Tanskan kruunun (134 euron) sakko. (Lähde: AFP)

 

 

 

WP: Venäjän agentiksi epäilty Butina oli vaalien alla yhteyksissä Trumpin entisen kampanja-avustajan kanssa

 

Yhdysvalloissa Venäjän agentiksi epäiltynä pidätetty Marija Butina oli viime presidentinvaalien alla yhteyksissä J. D. Gordoniin, joka oli aikaisemmin toiminut presidentti Donald Trumpin vaalikampanjassa ja jonka oli määrä saada töitä Valkoisesta talosta, mikäli Trumpista tulisi presidentti. Asiasta kertoo Washington Post.

Kyseessä on lähin toistaiseksi tiedossa oleva kytkös Butinan ja Trumpin vaalikampanjan välillä.

Trumpin vaalikampanjan mahdollisista Venäjä-kytköksistä on meneillään erikoistutkinta.

 

 

Las Vegasin joukkosurman motiivi ei selvinnyt poliisitutkinnassa

 

Yhdysvalloissa Las Vegasissa viime syksynä tehdyn joukkosurman motiivi ei ole selvinnyt, vaikka rikoksen poliisitutkinta on saatu päätökseen.

Poliisi ei löytänyt merkkejä siitä, että ampuja Stephen Paddock olisi ollut radikalisoitunut tai kuulunut mihinkään yhdysvaltalaiseen tai ulkomaiseen terroristijärjestöön. Hän ei myöskään vaikuta kuuluneen mihinkään viharikoksia tekevään ryhmittymään tai toimineen osana laajempaa salaliittoa.

Las Vegasin joukkosurma oli Yhdysvaltojen lähihistorian tuhoisin joukkoampuminen. Paddock tappoi 58 ihmistä ja ampui sen jälkeen itsensä. (Lähde: AFP)

 

 

 

Kanadassa maantiellä päähän ammuttu saksalaisturisti näyttää selviävän hengissä

 

Kanadassa maantiellä päähän ammuttu saksalaisturisti näyttää selviävän ampumisesta hengissä, mutta hänen vammojensa vakavuudesta ei ole vielä tietoa. Poliisi epäilee hänen joutuneen äärimmäisen rattiraivon uhriksi.

60-vuotias saksalaismies oli maantiellä auton ratissa, kun häntä ammuttiin päähän ilmeisesti ohiajavasta autosta. Epäiltyä ampujaa ei ole vielä saatu kiinni.

Auton kyydissä olleet miehen kolme perheenjäsentä saivat lieviä vammoja, kun mies menetti ampumisen jälkeen auton hallinnan. Auto ajautui ojaan ja osui puuhun. (Lähde: AFP)

 

 

Suomalaisuimareilla ennakkoon vahvoja matkoja EM-altaassa

 

Mimosa Jallow kilpailee tänään päälajissaan 50 metrin selkäuinnissa Glasgow'n EM-uinneissa. Matkan alkuerät uidaan kello 12.17 Suomen aikaa ja välierät iltasessiossa kello 19.49.

EM-altaassa ui lauantaina yhdeksän suomalaista. Toinen vahva suomalaislaji on naisten 100 metrin rintauinti, jossa Ida Hulkko, Veera Kivirinta ja Jenna Laukkanen tavoittelevat jatkopaikkaa. Alkuerät ovat kello 11.50 ja välierät kello 19.31. Laukkasen ohjelmassa on myös 50 metrin selkäuinti.

Ari-Pekka Liukkonen kisaa EM-altaan ensimmäisen vapaauintinsa 100 metrillä. Se avaa kisapäivän kello 11.30 Suomen aikaa, ja välierät ovat kello 19.24. Liukkosen päämatka on 50 metrin vapaauinti.

 

 

Idässä varoitetaan yhä ukkosista

 

Itä-Suomessa voi tänään paikoin esiintyä kovia ukkosia. Ilmatieteen laitos varoittaa rajuista ukonilmoista Kainuussa sekä Etelä- ja Pohjois-Karjalassa. Aamusta alkaen kehittyy Ilmatieteen laitoksen mukaan ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia. Ne puhaltavat yli 15 metriä sekunnissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.