YLE: Työoikeuden professori ehdottaa poliittisten lakkojen pitämistä vapaa-ajalla tai vaikka lauantaina

Professori Seppo Koskinen Turun yliopistosta on ennenkin ehdottanut moista. Hänen ajatuksensa ovat keränneet kritiikkiä.

SAK järjestää perjantaina lakon työttömyysturvan aktiivimallia vastaan. Lakko aiheuttaa poikkeustilanteita esimerkiksi julkisessa liikenteessä.

Yle uutisoi torstaina, että jos työoikeuden professori Seppo Koskinen Turun yliopistosta saisi päättää, poliittiset mielenilmaisut pidettäisiin vapaa-ajalla.

Hän esittää poliittiselle mielenilmaukselle vaikkapa lauantaipäivää, jolloin töissä olisi vähemmän työntekijöitä.

– Jos se olisi vaikka lyhytaikainen, niin sanottu ruokatuntimielenilmaus, niin eihän sekään aiheuttaisi kovinkaan paljoa vahinkoa, Koskinen sanoo Ylen mukaan.

Koskisen mukaan järjestöjen pitäisi miettiä, kuinka poliittiset mielenilmaukset toteutettaisiin mahdollisimman vähän haittaa tuottavina, Yle kertoo.

Idean taustalla on ajatus siitä, että työpaikoilla ei pitäisi harrastaa politiikkaa.

– Se [lakon] tehokkuus riippuu siitä, kuinka paljon aiheutetaan työnantajille ja muille vahinkoa. Onko tämä oikeudenmukainen tai kohtuullinen tapa arvioida poliittisen lakon toteuttamista? Se on kuitenkin poliittinen, niin miksei sitä sitten käytäisi sillä tavoin kuin politiikkaa muutoinkin harrastetaan. Eihän työpaikoilla saa harrastaa politiikkaa, työpaikoilla tehdään töitä, Koskinen totesi Ylelle.

Koskinen on ehdottanut samanlaista ennenkin. Hän teki Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVAlle analyysin poliittisista lakoista viime kuussa. Analyysissä hän toteaa muun muassa, kuinka poliittiset lakot kuuluvat vapaa-ajalle.

Yle kirjoittaa, että analyysi sai kritiikkiä. Hankenin professori Niklas Bruun muun muassa kertoi Helsingin Sanomissa olevansa yleisesti järkyttynyt kollegansa tekstistä.

Uusimmat

Kotimaa

Jäikö pakastin tyhjäksi kesän herkuista? – Paviljongilla järjestettäviltä Wemmin markkinoilta saa lähiruokaa ja käsitöitä

Ay-pomo Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

Pelko saa kiinteistövälittäjät hiljenemään: asuntokäynneillä lähentelyä, koskettelua ja uhkailuja – Arveluttavimpiin kohteisiin mennään pareittain

KRP tekee kotietsintöjä Turun saaristossa – epäillyssä törkeässä rahanpesussa epäiltyjä on useita

Eurojackpotista 123 000 euron voitto Lempäälään – ensi viikolla potissa 38 miljoonaa euroa

Tuuli voi olla laajalti vaarallista – yö oli erittäin lämmin

Ongelmalähiöt puuttuvat Jyväskylästä – Poliisipäällikkö: Päätöstä poliisiaseman rakentamisesta Äänekoskelle odotetaan vielä syksyn aikana

Hyvä liikunnan opettaja ei moiti eikä vertaile – opettajan tehtävä on järjestää tunnit niin, että heikoimmatkin uskaltavat yrittää

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.