Yale Daily News: USA:n tuleva Suomen-lähettiläs opiskelee jo suomea

Robert Pencen nimitysprosessi etenee tänään senaatin kuulemisella.

Yhdysvaltojen tuleva Suomen-suurlähettiläs Robert Pence on alkanut valmistautua Helsingin-komennukseensa opiskelemalla suomea. Pence kertoo Yale-yliopiston lehdessä Yale Daily Newsissä, että pyrkii oppimaan kieltä katsomalla suomalaisia elokuvia ja lukemalla suomalaista kirjallisuutta.

Yalessa väitöskirjaa tekevä Pence on Yhdysvaltojen ulkoministeriön pyynnöstä toistaiseksi kieltäytynyt antamasta haastatteluja muille kuin opinahjonsa lehdelle.

Pence sanoo lehdessä Suomen geopoliittisen merkityksen kasvavan kaiken aikaa. Hän mainitsee syiksi Suomen ja Venäjän pitkän rajan ja Suomen pitkän historian poliittisten tapahtumien keskipisteessä, josta vuoden 1975 Etyk-huippukokous on hänen mukaansa yksi esimerkki.

– Nyt on upea tilaisuus parantaa [Yhdysvaltojen ja Suomen välisiä] suhteita, ja odotan innolla siihen prosessiin osallistumista, hän sanoo.

– Olemme sillä alueella tienristeyksessä geopoliittisen tilanteen vuoksi, ja Suomi on aivan keskellä kaikkea, mitä on meneillään.

Suomesta tekevät hänen mukaansa kiinnostavan paikan myös Suomen ja Yhdysvaltojen väliset kauppasuhteet, Suomen asema Euroopan Unionissa ja se, että vaikka Suomi ei kuulu Natoon, se on selvästi samassa rintamassa muiden länsimaiden kanssa.

Suurlähettiläänä Pence haaveilee muun muassa edistävänsä Suomen ja Yhdysvaltojen välistä kulttuuriyhteistyötä ja tuovansa amerikkalaistaiteilijoita esiintymään Suomeen.

Nimityksen aikataulu yhä auki

Pencen nimitysprosessi etenee tänään kuulemisella Yhdysvaltojen senaatin ulkoasiainvaliokunnassa. Kuulemisen jälkeen nimitysasia etenee vielä koko senaatin äänestykseen, jonka aikataulu ei ole vielä tiedossa.

Presidentti Donald Trump nimitti Pencen Suomen-suurlähettilääksi viime marraskuussa. Asia on kuitenkin edennyt hitaasti, kuten moni muukin Yhdysvaltojen ulkoministeriön nimitys.

Virginialainen liikemies Robert Pence ei ole sukua varapresidentti Mike Pencelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

USA:n tuleva Suomen-lähettiläs puhui tarkoin valituin sanoin Pariisin ilmastosopimuksesta

Uusimmat

Kotimaa

Lojuuko pyöräsi parkissa? Kannattaa käydä hakemassa talteen – Jyväskylä siivoaa hylätyt pyörät keskustan parkeista marraskuun alussa

Vinkki linnunruokapöntössä olleesta huumekätköstä johti poliisin "harvinaisen suuren" nettihuumekaupan jäljille – pääepäillyiltä löytyi rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja

Keski-Suomen keskussairaalassa kuohuu – kymmenet ylilääkärit harkinneet irtisanoutumista: "Homma on täysin hukassa ja Novaan siirtymisestä on tulossa täydellinen katastrofi"

Kaksi 17-vuotiasta tyttöä kuoli ja yksi samanikäinen loukkaantui vakavasti henkilöauton ulosajossa Jalasjärvellä – kuljettajalla ajokortti

Yön uutiskooste: Hallitus korottaa kaivosyhtiöiden vakuusmaksuja, USA painostaa Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä kurdeja vastaan, Suomi äänesti EU:sta 25 vuotta sitten

Yöhön venyneissä brexit-neuvotteluissa ei läpimurtoa – neuvotteluja jatketaan

Tarkkana asuntokaupoilla: Yhä useampi taloyhtiö ei salli lyhytaikaista vuokrausta tai liian nuoria asukkaita

Hallitus aikoo korottaa kaivostoiminnan haittoja korvaavia vakuusmaksuja, sanoo elinkeinoministeri Kulmuni

THL: Erot lapsiperheiden kokemassa hyvinvoinnissa yllättävän systemaattisia

Suomalaiset ottivat 25 vuotta sitten kantaa EU-jäsenyyteen –  56,9 prosenttia äänesti "kyllä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.