Ydinvoima kuohuttaa yhä RKP:ssä

Ydinvoimakysymys kuohuttaa edelleen RKP:ssä. Kokous valmistautui ottamaan kantaa energia- ja ydinvoimakysymykseen ja valmistelu osoitti kysymyksen jakavan kokousväen selvästi.

Puoluejohto esittää, että RKP lieventäisi voimassa olevaa kantaansa, jonka mukaan puolue vastustaa ydinvoiman lisärakentamista.

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin toivoo vaalirahoituskeskustelun jo hiipuvan. Wallin sanoi RKP:n puoluekokouksen avauksessa, että keskustelu ja päätetyt uudistukset olivat tarpeen ja että RKP toivottaa aiempaa suuremman avoimuuden tervetulleeksi.

Nyt olisi kuitenkin Wallinin mukaan aika palata politiikan sisältökysymyksiin. Vaalirahoituskeskustelun päättyminen olisi niin poliittisten puolueiden, suuren yleisön kuin poliittisen journalisminkin edun mukaista, Wallin sanoi.

Puoluekokous otti kantaa, että ulkopolitiikan vallanjakoa presidentin ja valtioneuvoston välillä tulisi selventää. Perustuslakiin pitäisi kirjata selvästi, että valtioneuvosto nimeää Suomen edustajan EU-huippukokouksissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Paikkakunnat julki: täällä Coca-Colan joulurekka pysähtyy Suomessa tänä vuonna

Autoilija törmäsi "ilmeisesti epähuomiossa" metsätyökoneeseen keskiviikkoaamuna Jämsässä

Joulujuhlista nousi kohu, mutta jyväskyläläinen koulu päättää lukukauden kirkossa kuten ennenkin: ”Ei yhtään negatiivista palautetta”

Tukes testasi tatuointi- ja kestopigmenttivärejä, lähes puolesta löytyi terveydelle haitallisia aineita – katso lista vaarallisista tuotteista

Lumen kaatama puu aiheutti auto-onnettomuuden keskiviikkoaamuna Laukaassa

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Miksi Kuopion pyörähanke oli menestys, mutta Jyväskylän ei? Nyt täällä harkitaan, käynnistetäänkö projekti uudelleen

Asiantuntija ei kannata lentoveroa – hän kertoo paremman ratkaisun, joka toisi mukanaan tuplahyödyn

Yön uutiskooste: Suomen haaveet sähköautotehtaasta nurin – Teslan suurtehdas nousee Berliiniin

Sähköautojen latausmahdollisuuksia lisäävä lakiluonnos saa kovaa kritiikkiä lausunnonantajilta – "Latauspisteiden ylimitoitettu rakentaminen ei lisää sähköautojen määrää Suomessa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.