Ydinvoima kuohuttaa yhä RKP:ssä

Ydinvoimakysymys kuohuttaa edelleen RKP:ssä. Kokous valmistautui ottamaan kantaa energia- ja ydinvoimakysymykseen ja valmistelu osoitti kysymyksen jakavan kokousväen selvästi.

Puoluejohto esittää, että RKP lieventäisi voimassa olevaa kantaansa, jonka mukaan puolue vastustaa ydinvoiman lisärakentamista.

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin toivoo vaalirahoituskeskustelun jo hiipuvan. Wallin sanoi RKP:n puoluekokouksen avauksessa, että keskustelu ja päätetyt uudistukset olivat tarpeen ja että RKP toivottaa aiempaa suuremman avoimuuden tervetulleeksi.

Nyt olisi kuitenkin Wallinin mukaan aika palata politiikan sisältökysymyksiin. Vaalirahoituskeskustelun päättyminen olisi niin poliittisten puolueiden, suuren yleisön kuin poliittisen journalisminkin edun mukaista, Wallin sanoi.

Puoluekokous otti kantaa, että ulkopolitiikan vallanjakoa presidentin ja valtioneuvoston välillä tulisi selventää. Perustuslakiin pitäisi kirjata selvästi, että valtioneuvosto nimeää Suomen edustajan EU-huippukokouksissa.

Uusimmat

Kotimaa

Valtion omaisuutta on pantu lihoiksi jo aiemmin miljardien edestä – Tuloja on käytetty hankkeisiin ja yleisiin menoihin

Hallitusneuvottelijat vaitonaisia omaisuuden myynnistä: "Eri kausilla toimitaan eri tavoin, se on se periaate"

Ylen mittaus: Kokoomus eurovaaleissa suosituin puolue, vihreät ja perussuomalaiset kisaavat kakkossijasta

Nuoret stressaavat alavalintaa ja iso osa pitää välivuoden – yliopiston suosio säilyy, mutta moni uskoo, että pelkkä koulutus ei takaa töitä

Biseksuaali nainen saa usein kevytkenkäisen leiman: "Ajatellaan helposti, että hän on kiinnostunut enemmän kuin yhdestä ihmisestä"

Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Kesäsää katoaa, lämpö putoaa alle ajankohdan keskiarvon

Britanniassa ja Hollannissa äänestetään jo tänään EU-vaaleissa – tuloksia ei ole luvassa ennen sunnuntaita, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää

Ylöjärvellä syttynyt hallipalo näkyi liekkimerenä Tampereen keskustaan saakka

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo, ohjaaja sai pelastettua kaikki lapset ulos –  "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.