Yhä useampi isä soittaa vanhempainpuhelimeen

Isät pohtivat muun muassa lasten kaverisuhteita, lasten etuja avioeron sattuessa sekä perheen jaksamista.

Yhä useampi isä ottaa yhteyttä Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) ylläpitämään vanhempainpuhelimeen. Liiton mukaan isät pohtivat muun muassa lasten kaverisuhteita, lasten etuja avioeron sattuessa sekä perheen jaksamista.

Vanhempainpuhelimeen tuli viime vuonna yli tuhat yhteydenottoa. Suurin osa soittajista oli edelleen äitejä, mutta miesten osuus on kasvanut vuosi vuodelta ja oli viime vuonna 17 prosenttia.

– Yhteyttä ottavat isät ovat hyvin sitoutuneita lapsiinsa ja miettivät heidän hyvinvointiaan monelta kannalta. Murrosikä, nuoruusiän normaali kehitys sekä lapsen kaverisuhteet ja kiusaaminen ovat isien tavallisia huolenaiheita. Isiä siis mietityttävät samat asiat kuin äitejäkin, kertoo MLL:n auttavien puhelinten päivystysohjaaja Hanna Iso-Metsälä.

Vauvaperheitä mietityttää myös lapsen perushoito kuten syöminen ja nukkuminen. Niihin liittyvä perheen väsyminen on tavallinen ongelma.

Pienten lasten isät ovat huolissaan äitien hyvinvoinnista ja miettivät miten tukea puolisoaan. Lisäksi uupuminen on myös isien ongelma.