Yhdistelmärekka suistui vastaantulevien kaistan yli ojaan Viitasaarella – hytti irtosi törmäyksessä, kuljettaja ei loukkaantunut

Puoliperävaunuyhdistelmä suistui ojaan Nelostiellä Viitasaarella keskiviikkona. Alkuillasta sattuneessa onnettomuudessa oli ainekset pahempaan, sillä rekka ajautui vastaan tulevien kaistan yli. Lisäksi rekan hytti irtosi vetoautosta ja kaatui ojaan kallelleen.

Nelostietä Jyväskylää kohti rekkaa ajanut ulkomaalaistaustainen mies ei loukkaantunut onnettomuudessa. Kuljettaja pääsi irronneesta hytistä omin voimin ulos, ja ensihoito tarkasti hänen kuntonsa. Muun muassa alun kielivaikeuksien takia onnettomuuden vastetta nostettiin ensitietojen jälkeen keskisuureksi, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Vastaantulijoiden kaistalla ei kyseisellä hetkellä ollut liikennettä. Ajoneuvo ajatui kokonaan ojaan eikä näin ollen aiheuta liikennehaittaa. Poliisi tutkii tapausta ja selvittää kuljettajan kanssa hinausta myöhemmin.

Autossa oli lastina kalusteita kuten sairaalasänkyjä, mutta ne eivät päässeet leviämään kontista. Rekasta ei myöskään vuotanut nesteitä ympäristöön, ja ainoa tehtävä pelastuslaitoksella oli tarkistaa moottorista noussut hienoinen savu. Varsinaista paloa ei kuitenkaan ollut syttynyt.

Onnettomuus Viitasaaren eteläpuolella sattui alkuillasta kuuden jälkeen, jolloin Keski-Suomessa oli jo hyvin sohjoinen keli. Liikenneonnettomuuksia on sattunut eri puolilla maakuntaa.

Aiemmin iltapäivällä etelämpänä Nelostiellä myös toinen raskas ajoneuvo oli ongelmissa. Äänekosken Liimattalassa ajoneuvo kääntyi tiellä linkkuun ja tukki koko valtatien hetkeksi. Liukkaalla tiellä ajoneuvo ei päässyt ilman apua suoristumaan, ja paikalle tarvittiin pelastuslaitos. Rekka pystyi jatkamaan matkaansa tilanteen jälkeen.

Lue myös: Rekka kääntyi poikittain valtatiellä – Nelostien liikenne sakkasi Äänekosken Liimattalassa

Ongelmia tuli myös Äänekoskella pelastuslaitokselle, jonka eräs yksikkö suistui ojaan pikkutiellä kaupungin luoteispuolella.

Lue myös: Sohjokeli jatkuu: Hirveä pelastettiin järvestä Äänekoskella – paluumatkalla pelastuslaitos joutui pulaan itse
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sohjokeli jatkuu: Hirveä pelastettiin järvestä Äänekoskella – paluumatkalla pelastuslaitos joutui pulaan itse

Rekka kääntyi poikittain valtatiellä – Nelostien liikenne sakkasi Äänekosken Liimattalassa