Yhdistys suuttui: "Yrittäjä riistää turvapaikanhakijoita"

Maahanmuuttajien yhdistys Somaliland nuoret ry on suuttunut yrittäjä Abdi Osmanin kommenteista. Muun muassa turvapaikanhakijoita työllistävä Osman vaati Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että turvapaikanhakijoiden sosiaaliturva pitäisi poistaa.

Yhdistys ihmettelee maanantain Keskisuomalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, miksi yrittäjä haluaa viedä turvapaikanhakijoilta oikeuden saada oleskelulupa sekä syyttää, että osa maahanmuuttajista syrjäytetään tahallaan yhteiskunnasta.

Mielipidekirjoituksessa todetaan, että yhdistys haluaa selvittää, millaisilla työehdoilla yrittäjä teetättää työtä yrityksensä työntekijöillä.

"Se, että turvapaikanhakijat eivät jää Osmanille töihin todistaa sen, ettei hän maksa kilpailukykyistä palkkaa tai kohtele työntekijöitään hyvin. Kielitaidotonta ja oikeudetonta työvoimaa on helppo riistää", Somaliland nuoret ry:n puheenjohtaja Warda Ahmed kirjoittaa.

Ahmed toivoo, ettei yhteiskunnassa ajatella ihmisarvon riippuvan siitä, miten hyvin ansaitsee. Hän myös ihmettelee, millä oikeudella yrittäjä vaatii, että turvapaikanhakijoiden pitää jäädä sosiaaliturvan ulkopuolle ja kielitaidottomiksi.

Viime viikolla KSML.fi:ssä julkaistu yrittäjä Abdi Osmanin haastattelu on noussut ilmiöksi sosiaalisessa mediassa. Juttu on kerännyt verkossa yli 75 000 lukukertaa ja noin 12 000 Facebook-jakoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Turvapaikanhakijoiden riistoa vai työllistämistä?

Yrittäjä Abdi Osman: Sosiaaliturva pois turvapaikanhakijoilta

Uusimmat

Kotimaa

Presidentti Niinistö kannusti suomalaisia koronataisteluun Facebookissa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

Jyväskylän entinen kehitysjohtaja Harri Hyvönen jättää SoteDigi Oy:n – uudella toimitusjohtajalla on IBM-tausta 

Virrat houkuttelee opiskelijoita: hulppea asuntoetu ja 400 euroa käteen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.