Yhtä automerkkiä varastetaan ja poltetaan Jyväskylässä

Outo autovarkausaalto piinaa Nissan Sunnyjen omistajia Jyväskylässä. Nissaneita on parin viikon aikana varastettu Jyväskylässä ainakin kuusi, ja ne kaikki on löydetty poltettuna hiekkakuopilta.

Sana varkaussarjasta on kiirinyt kyseisen automerkin omistavien keskuudessa niin, että Nissaneihin viritellään jo lisärattilukkoja.

Poliisi vahvistaa, että näyttää vahvasti siltä, että autoja vie yksi ja sama porukka, sillä tekotapa on kaikissa sama ja kiinnostus kohdistuu vain Nissaneihin.

Tutkinnanjohtaja Sami Salo kertoo, että autot on löydetty poltettuina Tikkakoskelta, Vesangasta ja Leppävedeltä.

Viimeisin Nissan löytyi poltettuna viime viikolla. Varkaiden kynsiin joutuneet autot ovat 1980-luvun lopun ja 1990-luvun alun Sunnyja, ja niitä on varastettu eri puolilta Jyväskylää.

Löytyi heti aamulla

Jyväskyläläisen Jaakko Luoman kulkupeli katosi rivitalon pihasta 28. elokuuta.

– Huomasin sen aamulla hypätessäni unisin silmin siihen, missä auton piti olla. Tuli ihmeellinen déjà-vu, kun rupesin miettimään, jätinkö auton jonnekin eilen ja tulin kävelemällä. Ei minulta ennen ole autoa varastettu.

Luoma ilmoitti asiasta poliisille, ja siinä yhteydessä selvisi, että samana yönä oli viety useita autoja.

– Naapurini oli puolen yön maissa kuullut autoni käynnistyvän.

Luoma kertoo, että hänen autonsa löytyi poltettuna Tikkakoskelta jo seuraavana aamuna.

Hiekkakuopan lähistöllä asuva mies oli kuullut meteliä kuopalta kahden maissa yöllä. Luoma ihmetteleekin, miksi ihmeessä auto tuhottiin niin pian varkauden jälkeen

"Mahtava auto"

Luoma manaa, että vanhempia Nissaneita on valitettavan helppo varastaa.

– Yksi tuttuni kertoi menneensä naapurin Nissaniin omilla avaimillaan. Hän oli ruvennut ihmettelemään, miksi penkki on niin kaukana.

Luoman kommentista voisi päätellä, että joku varastaa Sunnyja siksi, että se on todennäköisesti aika helppoa – ei siksi että vihaisi suunnattomasti juuri Nissan Sunnyja.

– Ihmettelen, jos joku vihaa Nissan Sunnyja, sillä se on niin mahtava auto. Jos niitä vihaa, ei kyllä ymmärrä autoista mitään, toteaa Luoma joka on jo ostanut uuden Sunnyn – ja kalliin lisärattilukon.

KSML.fi uutisoi varkauksista viimeksi syyskuun alkupuolella, kun autoja oli kadonnut neljä. Vielä tuolloin ei tiedetty niiden järjestelmällisestä polttamisesta.

Poliisi jatkaa varkaussarjan tutkimista ja toivoo, että hiekkakuoppien läheisyydessä asuvat kuuntelisivat herkällä korvalla mahdollista kuopilta kantautuvaa meteliä tai seuraisivat siellä näkyvää liikennettä: Jos yksi auto jää kuopalle, jollakin kulkuvälineellähän siltä on päästävä pois.

Keski-Suomen poliisi ottaa vihjeitä ja havaintoja vastaan numerossa 0800 181880.

Lue lauantain 14.9. painetusta Keskisuomalaisesta mitkä ovat Suomen neljä varastetuinta automerkkiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.