Puukotettu odotti rauhallisesti ja pystyi kävelemään itse

Jyväskylän kaupunginkirjastolla on sattunut keskiviikkoiltana välikohtaus, jossa yhtä henkilöä on lyöty puukolla. Kaupunginkirjaston pienessä luentosalissa oli käynnissä Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuus.

Poliisin mukaan puukoniskun saaneen henkilön vammojen vakavuudesta ei tällä hetkellä ole tietoa. Keskisuomalaisen tietojen mukaan ylävartaloonsa iskun saanut henkilö istui rauhallisesti käytävällä odottamassa ambulanssihenkilöstön saapumista paikalle. Hän ei ilmeisesti loukkaantunut vakavasti vaan pystyi kävelemään iskun jälkeen.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä pahoinpitelynä.

Tilaisuus pääsi jatkumaan välikohtauksesta huolimatta. Luentosalin ulkopuoleista aluetta eristettiin nauhoin ja ovia lukittiin.

Yleisö poistui paikalta rauhallisesti kello 19.30.

"Kolme hyökkäsi pulloin ja puukoin"

Tilaisuus alkoi pienessä luentosalissa kello 18. Tilaisuutta ehti kulua vain muutamien minuuttien ajan, kun luentosalin ovelta alkoi kuulua kovaa pauketta. Luentosaliin saapunut järjestäjähenkilö kertoi, että "kolme patrioottia oli hyökännyt pulloin ja puukoin tilaisuuden järjestäjiä vastaan", paikalla oleva Keskisuomalaisen toimittaja kertoo.

Salissa olevilta ihmisiltä kysyttiin myös, että onko paikalla lääkäriä.

Pieni luentosali oli tapahtuma-aikaan täynnä, ja arviolta paikalla saattaa olla noin sata ihmistä. Paikalla olleet ovat saaneet kehotuksen, ettei kukaan lähde tilaisuuden jälkeen yksin kaupungille vaan että he liikkuvat 10 hengen joukoissa.

Li Anderssonin, Mikael Brunilan ja Dan Koivulaakson Äärioikeisto Suomessa -teos julkaistiin 1. marraskuuta. Andersson ja Brunila olivat puhumassa kaupunginkirjastolla teoksensa teemoista. Koivulaakso ei ollut paikalla.

Paikalla oli useita poliisipartioita. Poliisit olivat paikalla vielä kello 20 aikaan kuulemassa silminnäkijöitä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .