Yhteiskuntasopimusta ei ole vielä haudattu

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto arvioi, että yhteiskuntasopimusneuvotteluiden jatkamiselle on vielä edellytyksiä. Työmarkkinajärjestöjen on yhä mahdollista löytää ratkaisu vaihtoehdoksi hallituksen työelämäkiristyksille.

Myös Palvelualojen ammattiliitossa PAMissa ollaan optimistisia sen suhteen, että ratkaisu voi vielä löytyä.

SAK:n työvaliokunta, johon muun muassa Metalliliiton Aalto ja PAMin puheenjohtaja Ann Selin kuuluvat, käsittelee tilannetta ja edellytyksiä neuvottelujen jatkamiselle kokouksessaan viikonloppuna. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ei halua ennakoida kokouksen päätelmiä. Eloranta myöntää, etteivät asiat ole ainakaan helpottuneet.

–?Odotetaan rauhallisesti kokoukseen asti ja sitten arvioidaan tilannetta ja vedetään johtopäätöksiä, työvaliokunnassa istuva Eloranta sanoo.

Yhteiskuntasopimuksen kohtalo on näyttänyt entistä epävarmemmalta sen jälkeen, kun Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ilmoitti jättäytyvänsä pois sopimuksesta. Päätöksellään AKT nokitti Elinkeinoelämän keskusliittoa, joka ilmoitti aiemmin kuoppaavansa tupot lopullisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.