Yk:n laajakaistakomissio ei tiennyt Lindénin Ugandan-matkasta

ITU:n mukaan Lindénillä ei enää ole virallista asemaa YK:n laajakaistakomissiossa.

YK:n laajakaistakomissio ei tiennyt entisen kokoomusministerin Suvi Lindénin kohua nostaneesta matkasta Ugandaan, vahvistaa kansainvälisen televiestintäliiton ITU:n tiedottaja STT:lle.

Linden kertoi keskiviikkona Facebookissa, että oli Ugandassa tietoyhteiskunnan edistämistä koskevissa asioissa.

– Tietoyhteiskunnan edistäminen köyhissä maissa on kuulunut tehtävääni YK:n laajakaistakomission erityislähettiläänä vuodesta 2011. Olen matkustellut Afrikassa näissä tehtävissä paljon ja tarkoituksena on matkustaa myös tulevaisuudessa, Lindén kirjoitti Facebook-sivuillaan.

YK:n alaisen ITU:n tiedottaja Jennifer Ferguson-Mitchell kertoi kuitenkin sähköpostitse, ettei Lindén ollut Ugandassa komission virallisena edustajana. Viestin mukaan Lindén toimi laajakaistakomission erityislähettiläänä vuosina 2010–2015. Sen jälkeen hän haki komission vapaaehtoisen edustajan paikkaa, joka myönnettiin elokuussa 2016. Vapaaehtoisella edustajalla ei ole virallista asemaa.

– Laajakaistakomissiolla ei ole tietoa tästä (Lindénin Ugandan) matkasta, eikä se pysty kommentoimaan matkan tarkoitusta, Ferguson-Mitchell kirjoitti.

Asiasta kertoi aiemmin Yle. Lindénin Ugandan-matka nousi otsikoihin Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapauksen yhteydessä. Iltalehden mukaan Lindén oli ollut liikemiehen tuttava pitkään ja juuri Lindén löysi suomalaismiehen hotellihuoneesta kuolleena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syksyn yo-kirjoitusten paras tulos Kempeleen lukiossa: abiturientti sai 8 laudaturia ja 2 eximiaa

Keski-Suomen Valokuituverkoille etsitään nyt ostajaa – kunnat kyyryssä velkataakan alla

Hoitajamitoituksen laskentatavalle pyyhkeitä lausuntokierroksella – "ei ole kaikilta osin ymmärretty, mitä ollaan säätämässä"

Joutsassa syttyi aamulla tulipalo rakennuksen tuulikaapista – "Kyseessä on ilmeisesti vapaa-ajan asunto, jossa ei ole ihmisiä paikalla"

Yön uutiskooste: Postin vuokratyövoiman käyttö tänään valtio-omistajan syynissä, Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.