Yksi Suomen etsityimmistä rikollisista napattiin kiinni Jyväskylässä – taustalla tuomio tapon yrityksestä

Sisä-Suomen poliisi on ottanut kiinni Toni Henri Mikael Florinin, joka oli yksi Suomen etsityimmistä rikollisista, kertoo keskusrikospoliisi Twitterissä. Poliisi otti vuonna 1989 syntyneen Florinin kiinni Jyväskylässä.

Florin on passitettu takaisin vankilaan suorittamaan vankeusrangaistustaan, jota hänellä on jäljellä vajaat kolme vuotta. Florinista oli myös eurooppalainen pidätysmääräys.

Jätti palaamatta vankilomalta

Florin oli kateissa maaliskuun lopusta, jolloin hän jätti palaamatta määräaikaan mennessä takaisin Sukevan vankilaan, josta oli poistumisluvalla lomalla. Florin sai yli seitsemän vuoden tuomion muun muassa tapon yrityksestä ja ampuma-aserikoksista.

Florin sai tuomionsa tapon yrityksestä Jyväskylän Kaunisharjussa 2010 tapahtuneesta huumekauppojen yhteydessä tapahtuneesta ampumisesta. Ampumalla asunnon ulko-oven läpi pistoolilla hänen katsottiin syyllistyneen ovelle tulleen miehen tapon yritykseen.

Tuomio tuli myös samaan mieheen aiemmin samana vuonna kohdistuneesta törkeästä ryöstöstä, jossa mies pakotettiin aseella uhaten päästämään tekijät kotiinsa, josta he veivät omaisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.