Yksi loukkaantui vakavasti myräkässä Uuraisilla

Kolme ihmistä on loukkaantunut iltapäivällä trombin tai syöksyvirtauksen kaadettua puita asuntovaunujen päälle Hietasaaren leirintäalueella Uuraisilla Keski-Suomessa. Yksi loukkaantui vakavasti ja kaksi lievemmin.

– On mahdotonta sanoa tässä vaiheessa, aiheuttiko puiden kaatumisen syöksyvirtaus vai trombi, kommentoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Kaisa Solin iltasella.

Kaikki leirintäalueella olleet asuntovaunut olivat kaatuneiden puiden alla tuskin näkyvissä. Hietasaari-toimikunnan puheenjohtajan Mikko Niemen mukaan leirintäalueella oli 35 asiakasta.

Tilanteessa vältyttiin enemmiltä henkilövahingoilta, sillä suurin osa asuntovaunujen omistajista on kausipaikkalaisia. He eivät olleet trombin tai syöksyvirtauksen iskiessä paikalla.

Pelastuslaitoksen mukaan leirintäalueella on noin sata asuntovaunua, joista arvioilta puolet on tuhoutunut. Uuraisten kunta järjestää tarvittaessa tilapäismajoitusta leirintäalueen asiakkaille.

Silminnäkijäkertomusten mukaan myrsky kesti Hietasaaressa vain muutaman sekunnin, mutta oli äärimmäisen voimakas. Puita repeytyi irti juurineen, ja lähialueen sähkölinjoja meni nurin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Salamat iskivät Jämsässä