Yle: Anarkistit kävivät käsiksi kuvaajaan kadunvaltauksessa

Osallistujat selittivät kuvaajan päälle käyneille, että Suomessa tiedotusvälineet saavat kuvata vapaasti julkisella paikalla.

Kaksi anarkistia kävi käsiksi Ylen kuvaajaan Katu on punk -kadunvaltaustapahtumassa Helsingin Karhupuistossa tänään, kertoo Yle.

Ylen mukaan kuvaaja oli seuraamassa tapahtumaa, kun englantia puhunut osallistuja alkoi työntää kuvaajaa pois. Tilanteeseen tuli myös nainen, joka juoksi sateenvarjo auki kuvaajan päälle.

Tilanne rauhoittui, kun muut osallistujat selittivät kuvaajan päälle käyneille, että Suomessa tiedotusvälineet saavat kuvata vapaasti julkisella paikalla.

Poliisi kertoo Twitterissä poistaneensa kuvaajaan käsiksi käyneet osallistujat tilanteesta. Poliisin mukaan tapahtuman aloittaneella marssilla tehtiin kymmenkunta vahingontekoa. Muun muassa seiniä ja valvontakameroita maalattiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän yliopistoon noin 150 sukupuolineutraalia vessaa – "Ihmisen ei tarvitse vessaan mennessään määritellä, onko hän mies vai nainen"

Kirrinkydöntien hidastetöyssy poistetaan asukkaiden toivomuksesta – valituksia on tullut tarpeettomuudesta ja töyssystä lähtevästä äänestä

Jyväskylän yliopiston avoin sosiaalityön opetus alkaa Keuruulla

Vaarallinen työtapa oli jatkunut vuosia – lopulta leikkuri vei työntekijän peukalon tehtaalla Laukaassa

Onko tässä Jyväskylän HLBTIQ-ystävällisin asuinalue? – Katso kuvat hulmuavista sateenkaarilipuista

Ainakin kolme kaupunkia Suomesta hakee kulttuuripääkaupungiksi – "Jokainen kaupunki voi vain voittaa"

HS: Fonectalla laaja tietovuoto – mukana arkaluonteisia henkilötietoja

Laukaan kovan onnen nautatilalla saatiin uusi aitaus valmiiksi – eläimet nauttivat kesäpäivästä läheisellä niityllä, katso video

Valkeakosken sosiaalitoimelle vakava huomautus, ei puuttunut apulaisoikeusasiamiehen mukaan lapsen mielivaltaiseen kohteluun lastensuojeluyksikössä

Baariyrittäjä avautui Jyväskylän kaupungin rajoittavista linjauksista – Katupäällikkö: "Jos kaikki vetäisivät kadulle köysiä, olisi se äkkiä melkoinen villi länsi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.