Yle: Jyväskylän yliopiston fysiikan tohtori nousi Etelä-Savon hyvätuloisimmaksi

Etelä-Savon eniten vuonna 2018 tienannut oli Jyväskylän yliopistossa tohtoriksi vuonna 2010 väitellyt Iiro Riihimäki. Asiasta kertoo Yle.

Riihimäen pääomatulo oli liki kolme miljoonaa. Ansiotuloja hänellä ei ollut, joten 2 932 777,39 euron verotettava tulo oli kokonaan pääomatuloa.

Yle kertoo tavoittaneensa Riihimäen puhelimitse Hawaijilta. Riihimäki kertoo Ylelle olevansa sijoittaja, joka on "sattunut olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan".

– Olen yrittänyt haistella maailman trendejä sillä silmällä, että kun maailma muuttuu hirveän nopeasti niin osa vanhoista toimialoista kärsii, mutta jotkut toimialat taas nousevat, hän kertoo.

Riihimäki ei kerro nykyistä asuinpaikkaansa, sillä on halunnut vetäytyä kaupungin hälystä. Verotietojen perusteella hän kuitenkin asuu Etelä-Savossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Postilakon osapuolet palaavat sovittelijan pakeille

Vasemmistoliitto kokoontuu Kuopiossa, Li Andersson jatkaa puheenjohtajana – puoluejohdolta odotetaan enemmän ymmärrystä alueiden asioille

Huuhkajien EM-trilleriin vaeltavat fanit vaikuttavat Helsingin keskustan liikenteeseen tuntien ajan, poliisi sanoo

CMI jalkautui Jyväskylän kouluihin: kasiluokkalaisten saaman tehtävän ratkaisi yksi oppilas – "Hän oivalsi saman kuin presidentti Martti Ahtisaari aikanaan"

Jyväskylä irtisanoo vanhusten kotihoidon ostopalvelusopimukset Mehiläisen, Attendon ja Jyväskylän Hoivapalvelujen kanssa – Kaupungin oman tuotannon rinnalla vaihtoehtona on palveluseteli

Jyväskylän avoterveydenhuollon palvelujohtaja on valittu – Tällä hetkellä tehtävää hoitava valittiin varasijalle

Luke ennustaa lihan ja maidon kulutuksen romahtavan

Lasten suosima silta lahosi leikkipuistossa Jyväskylän Nenäinniemessä – kaupungin reaktio yllätti asiasta raportoineen Annan

Jämsän kaupungin organisaatio menee uusiksi – Torstaina alkaneet yt-neuvottelut koskevat enintään 30 työntekijää

Posti, vanhukset ja eläkkeet jälleen kyselytunnin asialistalla, perussuomalaiset huolissaan hallinto-oikeuksien ruuhkista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.