Yle: OAJ haluaa päivähoidosta osaksi maksutonta

Taustalla on sekä lapsen että yhteiskunnan etu, jota vaikeat ajat uhkaavat.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ haluaa nostaa päivähoidossa käyvien lasten määrää nykyisestä. Tällä hetkellä kolme neljästä 3–5-vuotiaasta lapsesta käy suunnitelmallisen päivähoidon piiriin kuuluvassa päivähoidossa, OAJ:n kannasta kertova Yle kertoo.

OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen mielestä määrä on liian pieni etenkin muihin Pohjoismaihin verrattuna. Tilannetta voitaisiin parantaa tekemällä päiväkotipäivästä osin maksuton.

Luukkainen korostaa Ylelle, että varhaiskasvatus ei ole vain lasten säilyttämistä päivähoidossa, vaan osa lapsen koulutietä. Myös varhaiskasvatuksen merkitystä lasten myöhemmälle elämälle on tutkittu, ja sen hyödyt yksilölle ja yhteiskunnalle ovat Luukkaisen mielestä selvät. Siksi varhaiskasvatuksen olisi perusteltua olla maksutonta.

Nykytilanteessa on kuitenkin pelättävissä, että yhä useampi jää varhaiskasvatuksen ulkopuolelle, Luukkainen sanoo Ylellä.

Lähde: Yle

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän yliopistoon noin 150 sukupuolineutraalia vessaa – "Ihmisen ei tarvitse vessaan mennessään määritellä, onko hän mies vai nainen"

Kirrinkydöntien hidastetöyssy poistetaan asukkaiden toivomuksesta – valituksia on tullut tarpeettomuudesta ja töyssystä lähtevästä äänestä

Jyväskylän yliopiston avoin sosiaalityön opetus alkaa Keuruulla

Vaarallinen työtapa oli jatkunut vuosia – lopulta leikkuri vei työntekijän peukalon tehtaalla Laukaassa

Onko tässä Jyväskylän HLBTIQ-ystävällisin asuinalue? – Katso kuvat hulmuavista sateenkaarilipuista

Ainakin kolme kaupunkia Suomesta hakee kulttuuripääkaupungiksi – "Jokainen kaupunki voi vain voittaa"

HS: Fonectalla laaja tietovuoto – mukana arkaluonteisia henkilötietoja

Laukaan kovan onnen nautatilalla saatiin uusi aitaus valmiiksi – eläimet nauttivat kesäpäivästä läheisellä niityllä, katso video

Valkeakosken sosiaalitoimelle vakava huomautus, ei puuttunut apulaisoikeusasiamiehen mukaan lapsen mielivaltaiseen kohteluun lastensuojeluyksikössä

Baariyrittäjä avautui Jyväskylän kaupungin rajoittavista linjauksista – Katupäällikkö: "Jos kaikki vetäisivät kadulle köysiä, olisi se äkkiä melkoinen villi länsi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.