Yle: Poliisi selvittää Turun auttajan Hassan Zubierin rahankeräystä

Poliisi selvittää Turun terrori-iskun puukotuksen uhreja auttaneen Hassan Zubierin rahankeräystä, kertoo Yle.

GoFundMe-joukkorahoitussivustolla on käynnissä rahankeräys auttamisessa loukkaantuneen Zubierin hyväksi.

Lain mukaan rahankeräyksen yhteydessä pitää ilmoittaa muun muassa poliisin antaman rahankeräysluvan numero, luvan myöntäjä sekä mihin tarkoitukseen rahaa kerätään. Zubierin sivulla ei ole julkaistu tarvittavia tietoja.

Ylen haastatteleman Zubierin mukaan rahankeräyskampanjan ja GoFundMe-käyttäjätilin avasi alun perin vaasalainen Sonya Höstman.

Zubier sanoo ottaneensa GoFundME-tilin hallintaansa parin kuukauden kuluttua keräyksen aloittamisesta. Hänen mukaansa Höstman vakuutti hänelle, että kaikki on kunnossa kampanjan suhteen.

– Hän ei kertonut, että tarvitsisin jonkin lupanumeron. Jos kampanjassa on jotain vialla, niin minulla ei ole sen kanssa mitään tekemistä, Zubier sanoi Ylelle.

Hän ilmoitti sulkevansa rahankeräyksen.

Keräyksen avannut: Minulla ei ole tiliin oikeuksia

Höstman kommentoi Ylelle, että hänellä ei ole mitään tekemistä GoFundMe-käyttäjätilin kanssa. Höstman sanoo, että on vain auttanut Zubieria tilin avaamisessa.

 –  Minulla ei ole oikeuksia tiliin, Höstman sanoi Ylelle.

Tiistaina paljastui, että Zubier yritti huijata itselleen korvauksia väärennetyllä todistuksella. Syyttäjä on tehnyt tutkintapyynnön asiasta. Zubier antoi menetetyistä ansiotuloistaan vääriä tietoja, sillä hän ei työskennellyt väittämänään aikana ensihoitajana.

Zubier on ilmoittanut syyttäjälle tunnustavansa tekonsa. Zubier perusteli tekoaan huonolla taloudellisella asemalla. Zubier on sanonut olevansa valmis kärsimään tekonsa seuraukset.

Zubier meni auttamaan Turun joukkopuukotuksen ensimmäistä uhria ja päätyi itse useiden veitseniskujen kohteeksi ja joutui pyörätuoliin. Joukkopuukotuksesta tuli lauantaina kuluneeksi tasan vuosi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Näin keskisuomalaiset kansanedustajat ovat valmistautuneet Linnan juhliin – Anne Kalmarin mustavalkoinen puku on kivijärveläistä tekoa, Piritta Rantasen tyylistä paljastui jo vilaus

Rautatientorin metroasemalla kokoontui äärioikeiston mielenosoittajia

Historian tohtori Ari T. Manninen Viitasaaren itsenäisyysjuhlassa: "Suomen selviäminen talvisodasta on ihme"

"Aika vakuuttunut olen siitä, että kutsu Linnaan ei tullut Temptation Islandin vuoksi" – radiojuontaja Harri Moisio pelkäsi ensin kutsun olevan väärennös

Video: Näin Keskisuomalainen seuraa Linnan juhlia – poikkeuksellisen paljon vieraita maakunnasta

Ruokalastit tyhjenivät Hurstin vähävaraisten itsenäisyyspäivän tilaisuudessa sadesäästä huolimatta

Supersiistijä halusi pukeutua käveleväksi mopiksi – Saana Tyni herättää keskustelua siivousalan arvostuksesta

Maistuisiko sinulle kalanmaksaterriini? Jyväskylän yliopiston tutkimushanke selvitti, että kalanmaksalle olisi kysyntää fine dining -ravintoloissa

Pelkän peruskoulun varaan jääminen on vähentynyt, mutta ei ole harvinaista

Informaatiosodan asiantuntija: "Poliittisesti herkkien aiheiden tutkijat joutuvat miettimään, haluavatko he puhua asioista omilla nimillään" – myös Linnaan kutsutut päätoimittajat korostavat tiedon merkitystä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.