Yle: Puolustusministerin väite on uskomaton

Yle kertoi aiemmin tänään, että Puolustusvoimat ei ota enää töihin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia, ja lisäksi varusmiespalvelukseen tulevien kaksoiskansalaisten koulutusta rajoitetaan.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Venäläinen pitää uskomattomana puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) väitettä, jonka mukaan Puolustusvoimia koskevassa Ylen uutisessa voi olla kyse informaatio-operaatiosta. Venäläinen kertoo, että Ylen juttu perustuu Puolustusvoimissa merkittävässä asemassa olevaan luotettavaan lähteeseen ja esimerkkitapauksiin. Lisäksi Ylen toimittaja on Venäläisen mukaan nähnyt asian vahvistavan sähköpostiasiakirjan.

– Väite, että meitä olisi käytetty jonkinlaisen informaatio-operaation käsikassarana on täysin perätön, Venäläinen sanoo.

Yle kertoi aiemmin tänään, että Puolustusvoimat ei ota enää töihin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia, ja lisäksi varusmiespalvelukseen tulevien kaksoiskansalaisten koulutusta rajoitetaan.

Puolustusministeri Niinistö kommentoi STT:lle, ettei Puolustusvoimat rajoita millään tavalla Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten ottamista töihin.

– Tässä voi olla kyse informaatio-operaatiosta, jolla syötetään tarkoituksella virheellistä tietoa varteenotettavan median kautta, hän sanoi.

Niinistö arveli, että kyse voi olla myös jonkun yksittäisen henkilön tulkinnasta. Hän korostaa, ettei tämmöistä tapausta ole Puolustusvoimissa tunnistettu.

– Tätä on nyt pääesikunta selvittänyt. Tällaista salaista kaksoiskansalaisuuteen liittyvää ohjeistusta tai ylipäätään minkäänlaista ohjeistusta mitä Yle väittää Puolustusvoimilla olevan, niin sellaista ei ole. Niinistö sanoo.

Hänen mukaansa Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus ei ole ollut esteenä virkaan pääsemiseksi.

Ylen mukaan lisäksi varusmiespalvelukseen tulevien Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten koulutusta rajoitetaan. Heitä ei enää kouluteta sellaisiin tehtäviin, joissa on mahdollisuus päästä käsiksi turvallisuuden kannalta merkittävään tietoon, Yle kertoo.

– Varusmiespalveluksessa kaksoiskansalaisuus ei edes tule esille ellei henkilö halua itse halua tuoda sitä esille, Niinistö kuittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Juttua korjattu kello 21.48: Ylen juttu perustuu Puolustusvoimissa merkittävässä asemassa olevaan luotettavaan lähteeseen, ei puolustusministeriössä.

Jussi Niinistö: Ylen tiedoissa voi olla kyse informaatio-operaatiosta