Yle: Suomeen livahti 139 ihmistä väärennetyillä Neuvostoliiton aikaisen koulun todistuksilla – nyt heidät karkotetaan

Suomeen livahti 139 uzbekkia väärennetyillä Neuvostoliiton aikaisilla koulutodistuksilla, Yle uutisoi. Maahanmuuttoviraston (Migri) mukaan heille on tehty karkotuspäätös Suomesta viimeisen puolen vuoden aikana.

Uzbekit olivat todistusten mukaan valmistuneet ammattikoulusta nimeltään TMGS. Ylen tietojen mukaan on mahdollista, että koulu on ollut joskus olemassa. Se on kuitenkin suljettu viimeistään vuonna 1993. Ylen tietojen mukaan hyväksytyissä oleskelulupahakemuksissa on ollut päiväyksiä vuosilta 1997–2016.

Migri kertoo Ylelle, että väärennettyjen koulutodistusten vyyhti paljastui työnantajan ilmiannosta. Myös Rajavartiolaitos on tutkinut osaa kyseisistä todistuksista lokakuussa vuonna 2018. Rajavartiolaitos kuvailee väärennöksiä tökeröiksi. Todistukset virallisine leimoineen oli tulostettu mustesuihkutulostimilla. Osassa oli samat todistusnumerot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän keskustassa legendaarisen maineen saanut sopparavintola suljettiin – "Satakin metriä ydinkävelykadun ulkopuolella on jo syrjässä"

Suomen tasavalta sai sinetin tasan sata vuotta sitten – näin tapahtumat etenivät vallankaappauksen partaalta eläköön-huutoihin

Sittemmin presidentiksi valittu Paasikivi oli viimeiseen asti monarkian kannalla: "Kuinka sinä luulet, että joku meistä voisi hoitaa maan asioita – toista se on kuningas"

Kansanvallan päivästä ei tullut kansallista juhlapyhää – vain yhdessä kunnassa perinne elää

Vedet poikki Kuokkalassa ja Halssilassa – kaivinkone osunut Jyväskylän Energian runkovesijohtoon

Poliitikot kiukuttavat suomalaisia, mutta suurin osa ei osaa nimetä ketään "vihaa" herättävää henkilöä

Suomen aluevesissä lepää yli tuhat hylkyä, joiden ympäristöriskiä selvitetään – puhki ruostuvat alukset saattavat levittää öljyä ja elohopeaa Itämereen

Mökkiläiset ja pyöräilijät työllistävät keskussairaalan päivystystä kesällä – "Päivystykseen kannattaa tulla vain kiireellisten vammojen kanssa"

Yön uutiskooste: Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteet, lämpöennätyksiä rikki maailman pohjoisimmassa asutuskolkassa, Suomesta tuli tasavalta sata vuotta sitten

Ostaisitko sinä käytetyn wc-pytyn Viitasaarelta? – kaupunki "konmarittaa" varastojaan kiertotalouden nimissä, jotta ne eivät olisi turhien tavaroiden säilytyspaikkoja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.