Ylen Jääskeläinen kiistää työryhmän juksaamisen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavan päätoimittajan mukaan parlamentaarinen Yle-työryhmä ei tullut huiputetuksi.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen mukaan Keskisuomalaisen pääkirjoituksessa esitetty epäily parlamentaarisen Yle-työryhmän juksaamisesta ei pidä paikkaansa. Jääskeläinen on kirjoittanut asiasta vastineen, joka on julkaistu Keskisuomalaisen mielipideosastolla.

Keskisuomalaisen lauantainen pääkirjoitus kysyi, tuliko taannoisen Yle-työryhmän puheenjohtaja Arto Satonen (kok.) juksatuksi, kun Yle alkoi tarjota käyttäjille mahdollisuutta nostaa lukijan oman paikkakunnan tai maakunnan uutiset näyttävästi Ylen uutispalvelun etusivulle. Pääkirjoituksen mukaan Ylen puheista syntyi keväällä toisenlainen käsitys, kun yhtiö kertoi luopuvansa omasta tahdostaan alueellisista uutisten etusivuista.

Jääskeläinen painottaa vastineessaan, että Yle on viime keskiviikkona lupauksensa mukaisesti sulkenut alueelliset uutisetusivut.

– Jatkossa Yle tarjoaa käyttäjille tilalle mahdollisuutta valita itse pääuutissivulleen automaattisella haulla uutisia kunnan tai maakunnan tarkkuudella haluamistaan paikoista Suomesta. Uutiset valikoituvat aiheen perusteella, eivät enää sillä perusteella että ne olisivat alueen toimituksen tekemiä, Jääskeläinen kirjoittaa.

– Kerroimme tämän suunnitelman avoimesti parlamentaariselle ryhmälle, joten se ei tullut huiputetuksi, kuten Keskisuomalainen virheellisesti väittää.

Jääskeläisen mukaan Yle on saanut käyttäjiltä paljon kriittistä palautetta alueellisten etusivujen sulkemisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .