Ylen Kivinen ei toistaiseksi käy luettelemaan leikkauskohteita

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen ei toistaiseksi ryhdy yksilöimään, mistä Ylen pitäisi lähivuosina karsia saadakseen mittavan alijäämänsä kurottua umpeen.

Kivinen toisti torstaina vertauksen, että leikkauksiin ei riitä juustohöylä, vaan tarvitaan veistä. Helppoja leikkauskohteita Kivinen ei kuitenkaan ryhtynyt luettelemaan, pikemminkin päinvastoin.

- Iso kysymys ovat esimerkiksi Ylen aluetoimitukset, joissa meillä työskentelee 450 ihmistä. Aluetoimitukset ovat erittäin vahvoja, ja niihin koskeminen on todella vaikeaa, Kivinen aprikoi Naantalissa televisioalan ammattilaisten Media & Message -seminaarissa.

Kysymykseen mahdollisesta Ylen henkilöstön vähentämisestä Kivinen vastasi diplomaattisen varovaisesti.

- En voi sanoa, että se vaihtoehto voitaisiin sulkea pois, mutta toki lähtökohtana on yrittää löytää muita ratkaisuja.

Kisalähetykset eivät itsestäänselvyys

Televisiomaksun maksajien määrä vähenee koko ajan, ja Ylen toiminnallinen alijäämä liikkuu noin 30 miljoonan euron suuruusluokassa vuosittain.

Päätökset Ylen tulevasta rahoitusmallista jäävät seuraavan hallituksen asiaksi, ja päätöksiä odotellessa Kivinen on varsin pidättyväinen ottamaan kantaa yksittäisiin leikkauskohteisiin.

- Meidän pitää joko pystyä perustelemaan jatkuva suuri alijäämä tai sitten karsimaan jostakin.

Kivistä yleisön edessä haastatellut mediayrittäjä Harri Saukkomaa kysyi, kuuluuko Ylen tehtäviin vastedes kilpailla jääkiekon MM-kisojen televisiointioikeuksista.

- Se ei ole itsestään selvää, Kivinen muotoili.

Paikalla olleelle televisioalan tuotantoyhtiöiden väelle Kivisellä ei ollut ruusuista kerrottavaa. Perinteisesti noin 20 prosenttia Ylen ohjelmista on ulkopuolisilta tuottajilta ostettua, eikä tätä osuutta ole Kivisen mukaan juuri varaa kasvattaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.