Ylen ennuste: Kokoomus suurin, vihreät kiilaamassa kakkoseksi

Ylen tekemän eurovaaliennusteen mukaan vihreät olisi saamassa yhden paikan lisää vajaalla 16 prosentin kannatuksella eli kaksi paikkaa europarlamentissa.

Kokoomus pysyisi kolmessa parlamenttipaikassa hieman yli 20 prosentin äänisaaliilla. Keskusta olisi menettämässä yhden paikan ja saamassa näin kaksi paikkaa vajaan 14 prosentin kannatuksella. Keskusta on siis Ylen ennusteen mukaan vaalien selvästi suurin häviäjä kuuden prosenttiyksikön kannatuksen menetyksellä edellisiin eurovaaleihin verrattuna.

Vihreät on ennusteen mukaan vastaavasti kasvattamassa kannatustaan noin kuusi prosenttiyksikköä.

SDP ja perussuomalaiset olisivat pitämässä kumpikin kaksi paikkaansa 14–15 prosentin kannatuksilla. Myös RKP ja vasemmistoliitto säilyttäisivät yhden paikkansa 6–7 prosentin kannatuksella.

Äänistä laskettu yli 70 prosenttia

Myös jo laskettujen äänten perusteella kokoomus oli saamassa eniten edustajia europarlamenttiin, kun äänistä oli laskettu noin 70 prosenttia. Kokoomus olisi siis pitämässä kolme paikkaansa. SDP on pitämässä kaksi paikkaansa.

Vihreät on saamassa kaksi paikkaa eli yhden paikan lisää, ja keskustalle olisi tulossa kaksi paikkaa eli yksi paikka vähemmän. Perussuomalaiset pitäisivät myös laskettujen äänien perusteella paikkamääränsä kahdessa.

Vasemmistoliitto ja RKP ovat säilyttämässä yhden paikan kumpikin.

Kun äänistä oli laskettu noin 70 prosenttia, ääniosuudet jakaantuivat puolueiden kesken seuraavasti: kokoomus 19,9, SDP 15,4, keskusta 14,9, vihreät 14,3, PS 14, vasemmistoliitto 6,9, RKP 6,2 ja KD 5,2 prosenttia äänistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.