Ylen gallup: SDP kasvatti johtonsa jo viiteen prosenttiyksikköön, keskustalle takapakkia

SDP on vankistanut asemaansa Suomen suosituimpana puolueena, kertoo Ylen tuore gallup. Pääministeripuolueen kannatus on kasvanut 1,1 prosenttiyksikköä edelliskuusta ja on nyt 23,2 prosentissa.

SDP:n etumatka perussuomalaisiin on jo peräti 5,1 prosenttiyksikköä. Asetelmat ovat vaihtuneet todella nopeasti, sillä tammikuussa perussuomalaiset oli Ylen gallupissa 9,4 prosenttiyksikköä SDP:n edellä, ja vielä maaliskuussakin ero oli 5,8 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaisten kevään raju kannatuslasku on kuitenkin pysähtynyt. Puolueen kannatuksessa oli hienoista nousua, ja se nousi kakkoseksi ohi toisen oppositiopuolueen kokoomuksen, jonka kannatus putosi 17,5 prosenttiin.

Keskusta jäi vihreiden taak se

Keskustan kannatus romahti peräti 1,5 prosenttiyksikköä 10,7 prosenttiin. Vihreiden kannatus kasvoi 0,5 prosenttiyksiköllä, ja se nousi hallituskumppani keskustan ohi neljänneksi suosituimmaksi puolueeksi 11,9 prosenttiin.

Koronakevät on näkynyt gallupeissa etenkin SDP:n ja perussuomalaisten kannatuksessa. Poikkeustilanteessa valtaapitävän puolueen suosio on useimpien muiden Euroopan maiden piristynyt roimasti, kun taas opposition perussuomalaiset on menettänyt nostetta. Muiden puolueiden kannatuksessa ei ole tapahtunut yhtä dramaattista muutosta.

Pienempien puolueiden kannatus on suurin piirtein ennallaan. Vasemmistoliitto on 7,8 prosentissa, RKP 3,9 prosentissa, kristillisdemokraatit 3,5 prosentissa ja Nyt-liike 2,3 prosentissa.

Gallupin toteutti Taloustutkimus, joka haastatteli 11. toukokuuta–2. kesäkuuta yli 2  400 ihmistä. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.