Ylen kysely: Rinne kirkkaasti puoluekokousväen puheenjohtajasuosikki

Yli puolet vastanneista valitsisi Rinteen jatkamaan puheenjohtajana.

SDP:n istuva puheenjohtaja Antti Rinne on puoluekokousväen selvä suosikki seuraavalle puheenjohtajakaudelle, ilmenee Ylen kyselystä. Yle kysyi 500 puoluekokousedustajalta suosikkia puoluejohtajakisassa. Reilut 300 vastasi kyselyyn.

Yli puolet vastanneista valitsisi Rinteen jatkamaan puheenjohtajana. Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen jäävät selvästi Rinteen taakse. Harakkaa puheenjohtajaksi kannatti noin 20 prosenttia vastanneista, Tuppuraista runsas 11 prosenttia.

– Rinteellä on paras profiili nykyisen äänestäjäkunnan pitämiseen. Timo Harakka on vastuuton populisti. Tytti Tuppurainen puolestaan menettäisi duunarimiehet, mutta ei voittaisi toimihenkilöitä läheskään niin paljon kuin voisi odottaa, yksi Rinteen kannattajista kertoi Ylen mukaan.

Kyselyn perusteella Rinne veisi kirkkaasti voiton myös mahdollisella toisella kierroksella. Rinne on pitänyt ykkössijan myös muiden medioiden mittauksissa.

Yle muistuttaa, että tuloksia tarkasteltaessa täytyy huomioida vajaan 50 vastaajan jättäneen kantansa auki. Lisäksi noin 190 vastaajaa ei tavoitettu. Vastanneiden määrä on silti suurempi kuin muissa tähän mennessä tehdyissä kyselyissä.

Puoluekokousedustajat valitsevat SDP:n puheenjohtajan 3.–5. helmikuuta Lahdessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.