Ylen päätoimittaja ei kommentoi Ykkösaamun Jari Korkin irtisanomista –  puheet Ylen sekasorrosta "täysin väärä tulkinta"

Juontaja Kirsi Heikel jättää A-studion - tilalle Politiikkaradiosta tuttu Sakari Sirkkanen.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen ei kommentoi STT:lle TV1:n Ykkösaamusta tunnetun toimittaja Jari Korkin perjantaina julki tullutta irtisanomista. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti.

–  En voi tietenkään millään tavalla kommentoida. On yleisiä työelämän pelisääntöjä, ettei työnantaja voi kommentoida yhden työntekijän asioita. Siinä on työntekijän yksityisyyden suoja kyseessä, Jokinen kertoo puhelimitse.

STT ei tavoittanut Jari Korkkia, jonka jättämän aukon täyttäminen Ykkösaamussa on Jokisen mukaan vielä pohdinnan alla.

Ylen ajankohtaisohjelmissa nähdään muitakin muutoksia. A-studion pitkäaikainen toimittaja Kirsi Heikel lopettaa ohjelman juontamisen, ja tilalla aloittaa Politiikkaradiossa aiemmin työskennellyt Sakari Sirkkanen. Hän vuorottelee Aamu-tv:stä tutun Heikki Ali-Hokan kanssa.

–  Se kertoo siitä, että meidän työkierto toimii hyvin toimituksessa, ja me pyritään siihen, että vaihdetaan paikkaa. Se on ihan normaalia työkiertoa, ja työmarkkinoissa on jonkin verran imua. Ei siinä mitään dramatiikkaa ole, normaalia työelämää.

"Kyllä jokaisessa toimituksessa liikennettä on"

A-studion juontajat ovat lähteneet parin vuoden aikana joukolla. Vuosina 2017–2018 A-studion ovat jättäneet Jan Andersson, Johanna Vesikallio ja Susanne Päivärinta.

Jokisen mukaan tämä ei kuitenkaan kerro sekasorrosta Ylen sisällä.

–  Se on täysin väärä tulkinta. Olen itse ollut vuoden talossa, ja tänä aikana A-studion juontajista vain Jan on lähtenyt pois. Muut olivat ennen minun aikaani. Nimiä luetellaan, mutta kyllähän jokaisessa toimituksessa liikennettä on.

A-teemaillat ovat Jokisen mukaan tauolla, ja niiden tulevaisuus on vielä avoin kysymys.

–  Vaalikeväästä tulee pitkä, ja se täyttää ajankohtaisohjelmiemme illat. Vuoden päästä syksyllä ne varmaan palaavat jossain muodossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.