Ylen rahoitusmalli kelpaa eduskuntaryhmille

Yleisradion uusi rahoitusmalli näyttää kelpaavan kaikille eduskuntaryhmille. SDP:n ryhmä käsittelee asiaa vasta huomenna, mutta ryhmäjohtaja Jouni Backman (sd.) sanoo olevansa valmis suosittelemaan neuvoteltua mallia ryhmälleen, jos se kelpaa muille.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo, että ryhmä hyväksyy periaatepäätöksen, joka tarkentuu ensi vuoden puolella.

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) kävi tänään perussuomalaisten eduskuntaryhmässä keskustelemassa asiasta.

- Haluamme, että Yleisradiolla on hyvät toimintaedellytykset ja se voi jatkaa toimintaansa turvallisesti vuodesta toiseen ilman, että se on suoraan riippuvainen eduskunnasta, Ruohonen-Lerner sanoo.

Myös kokoomus ja keskusta ovat asian takana. Ryhmäjohtaja Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan kokoomus hyväksyi mallin yksimielisesti.

Tarkoitus on rahoittaa Yleä verotuksen yhteydessä maksettavalla maksulla. Maksu on 50-140 euroa, ja se riippuu tuloista. Alle 7 000 euroa vuodessa ansaitseva ei maksa mitään. Yritykset maksavat erillisen maksun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.