Ylen rahoitusmalli kelpaa eduskuntaryhmille

Yleisradion uusi rahoitusmalli näyttää kelpaavan kaikille eduskuntaryhmille. SDP:n ryhmä käsittelee asiaa vasta huomenna, mutta ryhmäjohtaja Jouni Backman (sd.) sanoo olevansa valmis suosittelemaan neuvoteltua mallia ryhmälleen, jos se kelpaa muille.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo, että ryhmä hyväksyy periaatepäätöksen, joka tarkentuu ensi vuoden puolella.

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) kävi tänään perussuomalaisten eduskuntaryhmässä keskustelemassa asiasta.

- Haluamme, että Yleisradiolla on hyvät toimintaedellytykset ja se voi jatkaa toimintaansa turvallisesti vuodesta toiseen ilman, että se on suoraan riippuvainen eduskunnasta, Ruohonen-Lerner sanoo.

Myös kokoomus ja keskusta ovat asian takana. Ryhmäjohtaja Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan kokoomus hyväksyi mallin yksimielisesti.

Tarkoitus on rahoittaa Yleä verotuksen yhteydessä maksettavalla maksulla. Maksu on 50-140 euroa, ja se riippuu tuloista. Alle 7 000 euroa vuodessa ansaitseva ei maksa mitään. Yritykset maksavat erillisen maksun.

Uusimmat

Kotimaa

Lotossa ja Jokerissa jaettiin lauantaina miljoonia: Täällä voittorivit pelattiin

Naisten ja lasten odotus Isis-leireillä voi olla pitkä, eikä viranomaisilla ole valmiita vastauksia

Karstulalainen lääkäri Ilkka Kunnamo tekee työkaluja kollegoilleen ympäri maailmaa – hoitosuositusten kehittäjä haluaa terveyskeskuksiin lisää lääkäreitä

Vaalipäiväksi saapuu lounaasta sateita – äänestäjän kannattaa olla ajoissa liikkeellä

Jyväskylän yliopiston promootio kokosi 700 ihmistä juhlimaan: "Tämä on kerran elämässä -kokemus" – Katso kuvasarjasta tunnelmat lauantailta

Jyväskyläläinen Petra Roivainen, 28, sai vinkkejä vauva-arkeen Palokan neuvolassa – Uusi Vauvan kaa -tapahtuma on tarkoitus järjestää jatkossa kahdesti vuodessa

Jyväskylän yliopiston promootiokulkue on peruttu sateen vuoksi – Kulkue vaihtuu bussikyyteihin

Eurovaalipaneeli vaati EU:lta tiukempaa ilmastopolitiikkaa –  vasemmiston Modig: "Päästöoikeuksien hinta on aivan liian pieni"

Salon Seudun Sanomat: Hallitusneuvotteluissa haetaan keinoja sähkönsiirtomaksujen alentamiseen

Humalassa huomattavaa ylinopeutta poliisia Laukaassa paennut mies sai ehdollisen vankeustuomion

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.