Yli 4 500 vierasta – Jyväskylä maan viidenneksi vilkkain kongressikaupunki

Jyväskylä oli viime vuonna maan viidenneksi vilkkain kongressikaupunki. Kansainvälisiä kokouksia ja kongresseja järjestettiin 68 ja niissä oli 4565 osallistujaa. Pääasiassa kongresseja järjestettiin Jyväskylän yliopistossa.

Kansainvälisten kokousten ja kongressien lukumäärät ja osallistujamäärät vaihtelevat vuosittain suuresti. Vuosi 2017 oli koko maassa ennätysvilkas.

– Jyväskylässä vuosi 2017 ei ollut suurten kongressien vuosi, mutta yliopistolla ja ammattikorkeakoulussa järjestettiin paljon pieniä kansainvälisiä kokouksia, toteaa Jyväskylä Convention Bureaun markkinointipäällikkö Jaana Ruponen.

Jyväskylän kaupungin tiedotteen mukaan Jyväskylän kongressitulot olivat viime vuonna yli 4,6 miljoonaa euroa.

Kongressiosallistujille tehdyssä palautekyselyssä vastaajat antoivat Jyväskylälle hyvän arvosanan, vuonna 2017 se oli 4,3, kun maksimi oli 5. Vastaajia oli 319.

Kansainvälinen kokous tai kongressi on saman ammatillisen, kulttuurisen tai muun ryhmittymän edustajien kokoontuminen tietyn aiheen käsittelyä varten. Suomessa tilastoitavien kansainvälisten kokousten osallistujista vähintään 20 % pitää olla ulkomaalaisia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .