Yli kolmivuotiaiden äideistä valtaosa käy töissä

Yli kolmivuotiaiden lasten äideistä suurin osa on työelämässä.

- Lapsen tullessa noin 2,5 vuoden ikään äitien työssäkäynti pomppaa lapsettomien naisten tasolle tai jopa sen yli. Suomessa äitien työssäkäynti on jopa runsaampaa kuin lapsettomien naisten, sanoo Väestöntutkimuslaitoksen tutkija Anneli Miettinen.

Kotiäitien työssäkäynti nousi keskusteluun, kun pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoi eilen Tukholmassa, että kotiäidit pitäisi saada nopeammin takaisin työelämään. Osa-aikatyöt voisivat Kataisen mukaan olla ratkaisu.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan pienten lasten vanhemmat olisivat halukkaita tekemään osa-aikatöitä.

- Meidän työelämässämme on käytössä on-off-malli. Vaikka halukuutta osa-aikatyöhön olisi, Suomessa tällaisia työpaikkoja ei ole juuri tarjolla, sanoo THL:n erikoistutkija Johanna Lammi-Taskula.

Tutkijat ovat yhtä mieltä siitä, että äitien osa-aikainen työssäkäynti olisi positiivista naisten palkkakehityksen ja eläkkeen karttumisen kannalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Keski-Suomen kutsunnoissa pitää olla suojamaski – pojat armeijaan pääosin talvella 2022

Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja, koko Suomessa 20 uutta tapausta – katso tästä kuntakohtainen listaus

Kolme neljästä kateissa olevista on miehiä – suurin osa nuorehkoja

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.