Yli miljoonalla ihmisellä jo 112-mobiilisovellus

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Android-, iPhone-, Windows- ja Jolla-puhelimille.

Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -mobiilisovellus luo turvaa jo yli miljoonalle ihmiselle. Sovellus välittää soittajan sijaintitiedon automaattisesti hätäkeskukseen ja nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa.

Hätäkeskuslaitoksen ja Digian yhteistyönä kehittämä sovellus otettiin käyttöön vuonna 2015, ja tähän mennessä sen kautta on soitettu jo noin 45 000 hätäpuhelua.

– Sovellus on samanlaista arjen turvallisuutta ja vaaroihin varautumista kuin sammutuspeitteen hankinta tai turvavyön käyttö. Kännykät ja mobiililaitteet ovat tiivis osa arkea, joten on tätä päivää, että arjen turvaa tuodaan myös mobiililaitteisiin, sanoo Hätäkeskuslaitoksen hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Nieminen.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Android-, iPhone-, Windows- ja Jolla-puhelimille.

Lisätietoa osoitteessa: www.digia.com/112suomi

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Vanhat koulurakennukset joutuivat jälleen ilkivallan kohteeksi Tikkakoskella – katso karut kuvat spraymaalilla sotketuista seinistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.