Kuvat: Ylileveä kuljetus ei mahtunut Nelostielle – opasteet vaarassa sortua

Valtakunnan valtaväyläksikin kutsuttu Nelostie jäi Tikkakosken risteyksen kohdalla liian kapeaksi ylileveälle kuljetukselle lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Etelään kohti ajanut kuljetus törmäsi risteyksen eteläpuolella keskikaiteen toisella puolella olevaan opastintaulujen kannatintolppaan, joka vääntyi kallelleen.

Törmäys havaittiin kuljetuksen etuautosta. Sieltä ilmoitettiin liikenteen valvontakeskukselle, joka ilmoitti poliisille, joka taas kutsui paikalle pelastuslaitoksen. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle hieman ennen kello yhtä. Ylileveä kuljetus oli siinä vaiheessa jo jatkanut matkaansa etelään.

Päivystävä palomestari Pentti Partanen kertoo, että kannatintolppa oli törmäyksen voimasta lähes katkennut.

– Opasteet olivat vielä kiinni yläpalkissa, mutta katsoimme, että metallirakenteessa on niin paljon massaa, että se aiheuttaa vaaraa liikenteelle. Kukaan ei olisi voinut sanoa, milloin se sortuu, kaatuu tai pahenee varsinkin jos tulee toinen törmäys, päivystävä palomestari Partanen kertoo.

Pelastuslaitos tuki vääntyneen tolpan sortumatuella ja hälytti paikalle tieurakoinnista vastaavan YIT:n, joka alkoi heti hankkia paikalle järeämpää raivaus- ja nostokalustoa. Partanen kertoo, että urakoitsijan tavoitteena oli saada Nelostie turvallisesti liikennöitävään kuntoon vielä aamuun mennessä.

Hän arvioi, että liikennehaitta on ollut ajankohdan vuoksi melko pientä.

– Aamuyön tunteina liikenne on vielä kohtuullisen hiljaista.

8,4 metriseksi ilmoitetun kuljetuksen lastina oli ollut iso kattila.

Juttua korjattu 30.8.2015 klo 9.49: Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle hieman ennen kello yhtä. Törmäyksen tarkka ajankohta ei ole tiedossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .