Yliopisto luopuu 110-vuotiaasta jugendlinnasta ja uudisrakennuksesta

Jyväskylän yliopisto luopuu esisuunnittelussa olevasta Mattilanniemen uudisrakennuksesta toistaiseksi ja irtisanoo Villa Rana -rakennuksen vuokrasopimuksen, sillä rakennus sopii huonosti yliopiston nykyisiin tilatarpeisiin. Yrjö Blomstedtin suunnittelema linnamainen jugendrakennus valmistui Seminaarinmäelle vuonna 1905 Jyväskylän seminaarin piirustus- ja veistosalirakennukseksi.

Yhteiskuntatieteelliselle tiedekunnalle ja kauppakorkeakoululle osoitetaan tilat vuosien 2015–2016 aikana Mattilanniemestä sekä Seminaarinmäeltä.

Tavoite yliopiston tilankäytön tiivistämiselle kolmella kampuksella on 165 000 neliöstä 158 000 neliöön. Tilakustannuksien vähennystavoite on 3 miljoonaa euroa.

– Tavoitteemme on tarjota turvalliset, toimivat ja modernit opetus-, tutkimus- ja työtilat. Yritämme mahdollisimman rivakalla aikataululla tuottaa pysyvät toimitilat jatkuviin muuttoihin väsyneelle henkilöstöllemme. Keskitämme toiminnan omille, puistomaisille kampuksillemme, rehtori Matti Manninen summaa.

Yliopiston kampuksilla korjaustöiden kohteena on yli 10 000 neliömetriä kiinteistöalaa ja tuhat henkilöä työskentelee väistötiloissa. Suuri osa heistä toimii pääkampusten ulkopuolella Hippoksella Vivecassa (kasvatustieteiden tiedekunta) sekä Ylistönmäellä osoitteissa Ohjelmakaari 10 (kauppakorkeakoulu) ja Ylistönmäentie 33 (psykologian laitos ja yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos).

Seuraava suuri muutto on syyskuussa 2015, kun Seminaarinmäen rinteeseen, Ruusupuisto-rakennukseen muuttavat kasvatustieteiden tiedekunta, koulutusjohtamisen instituutti, avoin yliopisto sekä koulutuksen tutkimuslaitos. Ruusupuistoon tulee myös Sonaatti Oy:n kasvisruokapainotteinen ravintola.

Tämän jälkeen yhteiskuntatieteelliselle tiedekunnalle ja kauppakorkeakoululle etsitään tilat Mattilanniemestä ja Seminaarinmäeltä. Tavoitteena on, että Ylistönmäen väistötiloista voidaan luopua vuoden 2016 aikana.

Yliopiston hallitus päätti tilamuutoksista maanantain kokouksessaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .