Yliopiston rehtorille puhtaat paperit professori Puolimatkan tekstin kommentoinnista

Jyväskylän yliopiston hallituksen mukaan rehtori Keijo Hämäläinen toimi asianmukaisesti ja toimivaltansa rajoissa ottaessaan osaa julkiseen keskusteluun professori Tapio Puolimatkan laatimasta artikkelista "Kampanja pedofilian laillistamiseksi".

Hallituksen mukaan rehtorin elokuun alussa tekemään julkiseen kannanottoon ei ole sisältynyt hallinnollisia toimenpiteitä, joiden johdosta professori Puolimatkaa olisi pitänyt kuulla ennen rehtorin kannanottoa. Hallitus katsoo, ettei rehtorin toiminta ei ole loukannut professori Puolimatkan perustuslaillisia oikeuksia.

Hallitus ei myöskään katso tarpeelliseksi ryhtyä muihin toimenpiteisiin Puolimatkan kantelun johdosta. Kantelu on nyt loppuun käsitelty, sillä hallituksen päätöksestä ei voi valittaa.

Tapio Puolimatka julkaisi 27. heinäkuuta Oikea media -verkkolehden vieraskynäpalstalla kirjoituksen "Kampanja pedofilian laillistamiseksi".

Kirjoitusta arvosteli muun muassa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta. Se vaati yliopistolta reagointia ja konkreettisia toimia, joilla "turvataan kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tasa-arvoinen ja turvallinen opiskeluympäristö".

Rehtori Hämäläinen vastasi ylioppilaskunnalle pikaviestipalvelu Twitterissä. Hämäläinen totesi muun muassa, ettei professori Puolimatkan kirjoitus edusta Jyväskylän yliopiston arvoja eikä linjaa. Rehtori myös ilmoitti, että yliopisto ryhtyy konkreettisiin toimenpiteisiin Puolimatkan kirjoituksesta.

Professori Puolimatka piti rehtorin menettelyä virheellisenä ja vaati, että yliopiston hallitus tutkii rehtorin menettelyn ja ryhtyy asianmukaisiin toimenpiteisiin rehtorin virheellisen menettelyn johdosta.

Erityisesti professori Puolimatka arvosteli sitä, ettei häneen oltu yhteydessä ennen kuin rehtori vastasi ylioppilaskunnalle julkisesti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .