Ylioppilaskunnan edustajistovaalit käyntiin – sähköisessä äänestämisessä heti ongelmia

Ylioppilaskunnassa äänestetään ensimmäistä kertaa sähköisissä vaaleissa.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalien ennakkoäänestys käynnistyi tänään torstaina. Sähköisessä äänestämisessä oli kuitenkin ongelmia, ja kaikki äänestäjät eivät päässeet kirjautumaan äänestysalustalle.

Ongelmia oli ainakin uusilla, syksyllä 2017 aloittaneilla opiskelijoilla sekä vaihto-opiskelijoilla. He saivat kirjautuessaan ilmoituksen, ettei heillä ole äänioikeutta vaaleissa.

Ylioppilaskunnan mukaan ongelma on nyt korjattu. Syy häiriöön oli yliopiston tietojärjestelmissä: opiskelijoiden opiskelijanumerot eivät siirtyneet toiseen järjestelmään kirjautumisen yhteydessä.

Ylioppilaskunnassa äänestetään ensimmäistä kertaa sähköisissä vaaleissa. Äänestyksessä on käytössä sähköinen Vakka-järjestelmä, johon kirjaudutaan yliopiston henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla. Vaaleissa äänioikeus on jokaisella yliopistoon läsnä olevaksi kirjoittautuneella perustutkinto-opiskelijalla sekä ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneella vaihto- ja jatko-opiskelijalla.

Edustajistovaalien ennakkoäänestyspäivät ovat 2.–3.11. ja varsinaiset vaalipäivät 6.–8.11.2017. Vaaleissa voi silloin äänestää kello 8-20 välisen ajan. Vaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, edustajisto, kaudelle 2018-2019.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .