Ylipaino edistää kahdeksaa eri syöpää

Tutkimus myös vahvisti aiemmat havainnot siitä, että normaali paino pienentää joidenkin syöpien riskiä ylipainoon verrattuna.

Mahasyöpä, maksasyöpä, sappirakon syöpä, haimasyöpä, munasarjasyöpä, kilpirauhassyöpä, aivosyöpä ja luuydinsyöpä. Nämä kahdeksan syöpää ovat sidoksissa ylipainoon, kertoo The New England Journal of Medicinen julkaisema tutkimus, jota norjalaislehti VG siteeraa torstaina.

Riippumaton 21-henkinen kansainvälinen tutkijaryhmä kävi läpi yli tuhat tieteellistä tutkimusta, tavoitteena erottaa ylipainon ja ihonalaisen rasvan osuus syöpien puhkeamisessa. Tutkimuksen mukaan ainakin kahdeksan eri syöpätyyppiä on yleisempiä ylipainoisilla kuin normaalipainoisilla ihmisillä.

Tutkimus myös vahvisti aiemmat havainnot siitä, että normaali paino pienentää joidenkin syöpien riskiä ylipainoon verrattuna. Muun muassa munuaissyöpä, ruokatorven syöpä sekä peräsuolen syöpä ovat harvinaisempia normaalipainoisilla kuin ylipainoisilla ihmisillä. Myös vaihdevuosien jälkeen puhkeava rintasyöpä kuuluu tähän harvinaisempien syöpien kategoriaan.

Lähde: VG

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.