Ylivieskassa 3-vuotias lapsi harhaili yksin pakkasessa

Isä oli ampumaradalla ja jätti lapset autoon nukkumaan.

Kolmevuotias lapsi löytyi yöllä harhailemasta yksin pakkasessa Ylivieskassa. Pakkasta oli kahdeksan astetta, ja lapsi oli ulkovaatteissa ilman hanskoja, kertoo poliisi. Lapsi löytyi Ylivieskan Huhmarin hiihtokeskuksen alueelta.

Lapsi oli ollut liikkeellä taskulampun kanssa, kun paikalle sattumalta ajanut nuorisojoukko otti lapsen kyytiin ja teki ilmoituksen hätäkeskukseen. Poliisi alkoi herätellä alueella olevia asukkaita neljästä talosta, mutta lapsen lähtöpaikka ei selvinnyt. Lapsi oli ehtinyt kävellä pimeässä vajaat kaksi kilometriä ennen kuin hänet löydettiin. Lapsi oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Vasta noin puolitoista tuntia lapsen löytymisestä poliisi tapasi Huhmarin ampumaradan vierestä lapsen isän toisen pienen lapsen kanssa. Miehen auto oli jumittunut syvään lumihankeen. Mies kertoi olleensa radalla ampumassa lasten nukkuessa autossa. Autolle palatessaan mies oli havainnut toisen lapsen kadonneen.

Lapsi palautettiin isälleen, ja sosiaaliviranomaiset jatkavat asian selvittämistä.

Kylmettyminen

Haitallisen jäähtymisen varoitusmerkkejä

Epämukavat kylmäntuntemukset, vilunväristykset ja -puistatukset: Keho on jäähtymässä.

Kipua sormissa ja varpaissa: Sormien ja varpaiden ihon lämpötila on laskenut noin 15 asteeseen tai sen alle. Vältä enempää jäähtymistä ja liiku lämmitäksesi.

Tunnottomuutta sormissa ja varpaissa: Sormien ja varpaiden ihon lämpötila on laskenut noin seitsemään asteeseen tai sen alle, mikä tarkoittaa sitä että kylmävammojen riski on kasvanut. Tuntoaisti ei enää varoita kylmävaurion syntymisestä. Vältä enempää jäähtymistä, liiku ja hakeudu suojaan.

Valkoisia läikkiä kasvoissa ja muilla ihoalueilla: Nämä ovat merkkejä kylmävaurioista. Lämmitä valkoista läikkää viipymättä esimerkiksi lämpimillä käsillä ja suojaa paljas ihoalue enemmältä jäähtymiseltä.

Sairauksien oireita kylmässä: Jos sinulla on rytmihäiriön oireita, rintakipuja, hengenahdistusta, yskää tai hengityksen vinkumista kylmässä, pyri lämmittelemään ja hakeudu suojaan. Vältä voimakasta ja äkillisesti alkavaa kuntoilua kylmässä, jos sinulla on sydän- tai verisuonitauti tai hengityselinten sairaus.

Lähde: Kylmäinfo.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.