Yllättävä vinkki hääkakun valmistuksessa: mahdollisimman tujua vodkaa

Keuruulainen Anna Savikko, 29, kävi hakemassa ideoita pian lähestyviin 3-kymppisiinsä hääkakkukurssilta. Jyväskylän ammattiopiston tiloissa maanantaina järjestetty yksipäiväinen hääkakkukurssi kokosi yhteen kahden opettajan johdolla 17 oppilasta, joista kukin loihti kahdeksan tunnin aikana kolmikerroksisen täytekakun. Kurssille osallistui pääosin alan ammattilaisia, mutta joukkoon eksyi Savikon tapaan myös muutama harrastaja.

– Olen leiponut täytekakkuja muun muassa kavereilleni ja omille lapsilleni, mutta kerroskakkua en ole saanut onnistumaan. Tulin tänne hakemaan ideoita ja laajentamaan osaamistani, Savikko sanoi leipomisen lomassa.

Huhtikuussa pyöreitä täyttävällä Savikolla on aikomuksena leipoa niin iso syntymäpäiväkakku kuin mahdollista.

– Vieraita on tulossa 50. Ajattelin tehdän mahdollisimman ison, korkean ja näyttävän, Savikko totesi.

Koristelua vodkalla

Helsinkiläisen kondiittorin Pia Penttilän ja porilaisen palkitun sokeri- ja kakkutaitelijan Marjo Moilasen järjestämällä hääkakkukurssilla annettiin käytännön ohjeita esimerkiksi kakkupohjan valmistuksesta, kakun kasaamisesta ja koristelusta sekä koristekukkien teosta.

Kurssilla leivotut täytekakut koristeltiin pitsillä, helmillä ja langoitetuilla kukilla. Esimerkiksi pitsin kiinnittämisessä Penttilä paljasti toimivan vinkin, joka tuli ainakin monelle kotileipurille yllätyksenä.

– Pitsin voi kiinnittää vedellä tai elintarvikeliimalla, mutta paras on ehdottomasti vodka. Mitä enemmän vodkassa on potkua, niin sen parempi, Penttilä sanoi kiinnittäessään sokerista valmistettua pitsinauhaa kakkuun.

– Viina haihtuu nopeasti ja pitää pitsin hyvin kiinni kakussa. Ei se kuitenkaan maistu kakussa eikä siitä kukaan humalaan tule, Penttilä tarkensi.

KSML.tv:n videolla Pia Penttilä kertoo, mitkä ovat hääkakkujen trendit ensi kesänä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .