Yllätyshyökkäys aidan ali: Raivonnut koira puri Hertan henkihieveriin

Koira raateli pahoin toista koiraa Pohjanlammen koirapuistossa Jyväskylässä.

Koira raateli pahoin toista koiraa Pohjanlammen koirapuistossa Jyväskylän Kuokkalassa maanantaina noin kello 21. Yllätyshyökkäyksessä 7-vuotiasta kääpiösnautseri Herttaa purtiin voimakkaasti kaulasta ja pään alueelta.

Hertan toinen silmä pullistui päästä niin, että koiran näkö on vaarassa. Syvät purentahaavat yltävät Hertan kalloon, joka kuitenkin säästyi murtumilta.

– Eläinlääkärin mukaan Hertta näyttäisi selviävän hengissä, vaikka vammat ovat vakavia. Voi olla, että sen toinen silmä jää sokeaksi ja korvakin vaurioitui. Myös henkisiä arpia voi jäädä, koiran omistaja kertoi tiistaina.

"Se hyökkäsi suoraan Hertan kaulaan kiinni"

Omistajan ja muiden silminnäkijöiden mukaan hyökännyt koira olisi amstaffi eli amerikanstaffordshirenterrieri.

– Amstaffi tuli puistoon meidän jälkeen, ja kiinnitin heti huomiota sen ärhäkkyyteen. Luotin, että pienten ja isojen koirien välissä oleva aita kestää, vaikka amstaffi kiersikin ahkeraan aidan viertä. Ajoittain näytti siltä, että se tulee väkisin läpi. En vieläkään huolestunut, koska laitoin sen innokkuuden piikkiin, Hertan omistaja kertasi tapahtumia.

Amstaffin onnistui lopulta venyttää verkkoaidan repsottavaa alakulmaa sen verran, että se sujahti läpi pienten koirien puolelle.

– Se hyökkäsi suoraan Hertan kaulaan kiinni. Mitään alkuärhentelyjä ei ollut. Amstaffi riepotteli Herttaa, enkä saanut sen otetta irrotettua.

– Vieressäni olleen naisen avulla saimme tilanteen hetkeksi rauhoittumaan, mutta pian amstaffi iski leukansa uudelleen kiinni Hertan kaulaan. Tässä vaiheessa amstaffin omistaja saapui viimein paikalle. Nostettuaan koiransa ilmaan tämä irrotti pian otteensa Hertasta.

Omistaja lähti viemään loukkaantunutta koiraansa kiireellä eläinlääkäriin. Hän pyysi, että hyökänneen koiran omistaja seuraisi perässä selvittämään asiat.

– Lupauksestaan huolimatta miestä ei näkynyt eläinlääkärissä. Minun piti kiirehtiä takaisin koirapuistoon, sillä hässäkän aikana toinen koiristani oli päässyt karkaamaan. Onneksi se löytyi myöhemmin.

Hertan omistaja on tehnyt tapahtuneesta rikosilmoituksen. Hän toivoo, että hyökänneen koiran omistaja ilmoittautuu.

– Toivon, että asia saadaan ratkaistua ja sovittua. Luotan, että koiranomistaja pystyy kantamaan vastuunsa tapahtuneesta.

"Tuorein tapaus on todella ikävä"

Pohjalammen koirapuiston ylläpidosta vastaavat kävivät heti tiedon saatuaan tarkistamassa aidan puutteet. Paikan ongelmana on maan routiminen, mikä on nostanut kahden ulkoiluosaston välisen aidan helman osittain ilmaan.

– Asennutimme heti ongelma-aidan alle lautoja, joiden pitäisi jatkossa estää läpimenot. Varmuuden vuoksi laudoitamme aitaa laajemminkin mahdollisissa ongelmakohdissa, ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo kaupungilta kertoi.

Ylläpidosta vastaavat käyvät roudan takia taajaan Pohjalammen koirapuistossa.

– Tapauksia tulee ilmi ajoittain, kun koira on joko puikahtanut aidan yli, ali tai muuten päässyt toiselle puolelle. Pieniä korjauksia tehdään usein ja aina kun vika havaitaan, se korjataan. Tuorein tapaus on todella ikävä, eikä näitä saisi sattua kenellekään, Ylitalo sanoi.

Ylitalo toivoo heti yhteydenottoa, jos koirapuistojen rakenteissa havaitaan ongelmia.

Hän korostaa, että koirat ovat koirapuistoissa aina omistajansa vastuulla.

– Vihaisia koiria ei saa viedä koirapuistoon, ja koiria pitää aina pitää silmällä mahdollisten ongelmien varalta, Ylitalo sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .