Yllätysveto – Teuvo Hakkarainen perussuomalaisten eurovaaliehdokkaaksi

Vasta kansanedustajaksi valittu Teuvo Hakkarainen (ps.) ryhtyykin ehdokkaaksi europarlamentin vaaleissa. Hakkarainen vahvisti asian Keskisuomalaiselle keskiviikkoaamuna kesken sahatöidensä.

– Olen työskennellyt eduskunnassa maa- ja metsätalousvaliokunnassa, ja siellä on käynyt selväksi, että maaseutupolitiikka on aivan Eurooppa-keskeistä. Suomalaiseen maaseutupolitiikkaan pääsee vaikuttamaan vain EU:n kautta, Hakkarainen perustelee.

Hakkarainen kertoo päätöksensä kypsyneen kaikessa rauhassa. Kampanjointi alkaa välittömästi.

– Alue vain on vähän suurempi kuin eduskuntavaaleissa, Hakkarainen miettii. Hänen mukaansa eduskuntavaaleista kohua herättänyt kampanja-auto saa kylkeensä kohta uudet teipit ja vaalilauseet, jotka ovat hänellä jo muhimassa.

Jos sinut valitaan europarlamenttiin, valitsetko sen ja jätätkö siis eduskunnan?

– Kyllä se varmaan niin käy. Minulla on hyvä varamies, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen, 59, tuli valituksi vaaleissa eduskuntaan nyt kolmannen kerran. Hän oli äänikuningas Keski-Suomen vaalipiirissä 8 036 äänellä. Suurempi kannatus maakunnassa oli vain äänikuningatar Riitta Mäkisellä (sd., 8 912 ääntä) ja Anne Kalmarilla (kesk., 8 190 ääntä).

Mikäli Hakkarainen valittaisiin europarlamenttiin, hänen tilalleen Suomen eduskuntaan nousisi varasijalta Toimi Kankaanniemi (ps.), joka menetti vaaleissa edustajanpaikkaansa. Kankaanniemi keräsi eduskuntavaaleissa 2 485 ääntä.

Eurovaalit järjestetään sunnuntaina 26.5.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .