Saunatakki aukesi, kun yrittäjä nappasi murtomiehen omin käsin – "Tekijä säikähti alastonta miestä"

Pihtiputaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtajan Mauri Savolaisen kännykkä hälytti kesken saunomisen tiistai-iltana puolikymmenen jälkeen. Yrityksen tiloihin oli murtauduttu. Mies kiskaisi saunatakin yllensä, sujautti Crocsit jalkaansa ja kiiruhti paikalle.

– Ovi oli murrettu ja kun tulin pihaan, kaksi kaveria oli lähdössä reput selässä ja kassit kädessä, Savolainen kertoi.

Murtovarkaat lähtivät eri suuntiin. Toinen sai peräänsä yrittäjän, joka tavoitti miehen nopeasti.

– Kyseli mitä pitää maksaa, että päästän karkuun. Vähän se yritti pistää vastaan ja mietin, millä sen saan pysymään paikoillaan, että köytänkö jotenkin vai mitä. Mutta sitten tyrkkäsin sen firman pakettiauton koppiin, Savolainen kertasi.

Kun toinen miehistä oli teljetty autoon, lähti hän etsimään muita tekijöitä.

– Otin puutarhasakset mukaan, kun eihän sitä tiennyt, mitä on vastassa. Sisko tuli vastaan lapion kanssa. Että kyllä tämä on tällaista villin lännen touhua, Savolainen sanoi.

Poliisi saapui tunnin kuluttua

Hälytys murrosta oli tullut myös yhtiössä työskentelevän Pirjo Järvelinin kännykkään. Hän oli miehensä kanssa lähtenyt tarkastamaan tilannetta ja saanut kiinni toisen tekijöistä.

– Hän oli rauhallinen ja ymmärsi tilanteen. Meillä mukana ollut saksanpaimenkoira saattoi myös rauhoittaa tilannetta, Järvelin arvioi.

Poliisi saapui paikalle noin tunnin kuluttua. Odottelu murtomiesten kanssa sujui kuitenkin ongelmitta. Ilman hälytysjärjestelmää ja yrityksen edustajien ripeää oma-aloitteista toimintaa ja kiinniottoa varkaat olisivat olleet jo kaukana.

– Tämä oli kolmas tapaus meidän yritykseen tänä keväänä. Olemme lisänneet hälytys- ja valvontajärjestelmiä, joihin on mennyt rahaa noin 10 000 euroa. Mutta kyllä niin turvattomaksi on mennyt, että on pakko suojautua, Savolainen perusteli.

"Ei voi olla reagoimatta"

Yritykseen kohdistuneet varkaudet eivät ole yrittäjän mukaan olleet rahallisesti järin suurin, mutta kustannuksia syntyy esimerkiksi paikkojen rikkomisesta. Kutsumattomat vieraat herättävät myös turvattomuutta.

– Oma luonto on sellainen, ettei kuitenkaan voi olla reagoimatta, jos omiin tiloihin tunkeudutaan. Kyllähän sitä jälkeenpäin ajatteli, että heillä olisi voinut olla ties mitä asetta matkassa, Savolainen pohti.

Asian vakavuudesta huolimatta on tiistai-iltaiselle tilanteelle jo pystytty hymyilemäänkin.

– Siinä kaveria kiinniottaessa saunatakkikin aukesi ja tämä toinen tekijä oli myöhemmin sanonut säikähtäneensä paikalle tullutta alastonta miestä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .