Yrittäjänaisten toimitusjohtajan jatko vaakalaudalla – oli tuonut esille rahaepäselvyyksiä

Suomen Kuvalehti uutisoi aiemmin toimitusjohtajan nostaneen esille epäselvyyksiä hallituksen puheenjohtajan laskutuksissa

Talousepäselvyyksiä esille tuoneen Suomen Yrittäjänaisten toimitusjohtajan jatkosta neuvotellaan ensi viikolla. Keskusjärjestön hallituksen varapuheenjohtaja Tiina Koski kertoi lauantaina, että toimitusjohtaja Natalia Härkin "vapautettiin tehtävistään" reilut kaksi viikkoa sitten.

– Jatkamme neuvotteluja hänen kanssaan maanantaina. Jos päädymme eri teille, laitamme sitten toimitusjohtajan haun päälle, Koski kertoi.

Koski kommentoi asiaa lauantaina sen jälkeen, kun keskusjärjestö oli pitänyt ylimääräisen liittokokouksen Helsingissä. Hallitukselle myönnettiin ylimääräisessä liittokokouksessa vastuuvapaus äänin 64–19, yksi ääni hylättiin. Aiemmin järjestetyssä liittokokouksessa syyskuussa hallitus esitti, ettei vastuuvapautta myönnetä.

– Oli vielä hieman selvitystyöt kesken, Koski kertoo.

Keskusjärjestön talousasioista viime viikolla uutisoineen Suomen Kuvalehden mukaan epäselvyydet liittyvät Suomen Yrittäjänaisten hallituksen puheenjohtajan Seija Estlanderin laskuttamiin lähes 20 000 euron suuruisiin lisäpalkkioihin ja kulukorvauksiin vuosina 2016–2018. Epäselvyydet alkoivat paljastua sen jälkeen, kun Härkin nousi keskusjärjestön toimitusjohtajaksi syyskuussa 2017.

Kosken mukaan Härkinin löytämät epäselvyydet kävi läpi ulkopuolinen työryhmä, jossa oli mukana kolme asianajajaa.

– He totesivat, ettei niissä ole mitään muuta kuin ehkä hieman moittimista hallintotavoissa. Mitään rikosta ei ole tapahtunut, Koski sanoo STT:lle.

Puheenjohtaja Estlander on luopumassa tehtävästään ensi vuoden alussa terveydellisten syiden vuoksi. Asiasta kerrottiin heinäkuussa. Koski on nousemassa uudeksi puheenjohtajaksi.